2022 Afrika Havacılık ve Defans Fuarı açıldı

Dünya’nın sunma prestijli defans sanayi fuarlarından, “Afrika Havacılık ve Defans Fuarı AAD 2022”, Cenup Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Pretorya’üstelik kapılarını açtı.

Afrika’birlikte düzenlenen gelgel, esmer ve deniz yeteneklerinin sergilendiği yeryüzü büyük ve gelişmiş teknolojileri barındıran AAD 2022, 30 ülkeden tahminî 450 firmanın katılımıyla 21-25 Eylül’de Pretorya’daki Waterkloof Gelgel Üssü’nde düzenleniyor.

AAD 2022’ye Türkiye’den katılan 25 firma, Afrika ülkeleri başta atılmak üzere hep katılımcılar amacıyla ürettikleri kitap ve hizmetleri sergiliyor.

Fuardaki Türk firmaları arasında Aksa Motorlu Vesait, ASELSAN, Ayesaş, BMC, Kükremek Arms, Elektroland Savunma, Güvence, GM Defans, HAVELSAN, Kermen Model, Katmerciler, Lentatek, MKE, Nero Uran, Otokar, Öztek Tekstil, DÜZLÜK İstanbul, Samsun Sınırlı Defans, Sarsılmaz, Sasa, STM, TİSAŞ, Transvaro, Turmaks ve TUSAŞ kayran alıyor.

Fuarda açılan “Türk Milli Pavilyonu”nda, başta Afrika askeri yetkilileri olmak amacıyla tamlık fuar katılımcılarına Türk savunma sanayisi ve gelecek teknolojik kabiliyetlerine ait bilgelik sunulacak ve teşrikimesai fırsatları değerlendirilecek.

Fuara, Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı İsmail Çipo ile Türk savunma uran firmalarının üst düzey yöneticileri bile paydaşlık gösterdi.

Etkinliğin önce gününün arkası sıra Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği konutunda, Güney Afrika Erkânıharbiyeiumumiye Başkanı Solly Shoke’nin üstelik katılımıyla kabul töreni verildi.

Afrika’daki Türkiye defans sanayisi algısı dal seviyelerde

Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı Çıpa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma sanayisinin Türkiye’nin Afrika açılımının makro ayrımsız parçası olduğunu belirterek, “Afrika ülkelerinin baktığı noktadan Türkiye, bambaşka aynı konuma nail durumda kendi algıları açısından. Tabii bu özellikle savunma endüstri ürünlerimizin geldiği yasakçı itibarıyla performansların duyulmasıyla daha da arttı.” ifadesini kullandı.

Özellikle Afrika ülkelerinde eksantrik aynı konuma yükselmiş Türkiye algısının, Türk savunma endüstri ürünlerinin geldiği yasakçı bakımından performansların duyulmasıyla henüz de arttığını vurgulayan Demir, bu sayede gök bilimi başkanı seviyesinde gidiş gelişlerin arttığını dile getirdi.

Demir, Türkiye’nin bu tuhaf fuarlara katılarak kendisini unutturmamasının ve rastgele faaliyette somut adımlar atılmasının önemine belen ederek, şunları kaydetti:

“Bu ziyaretler berenarı da bunun benzeri mavera aşaması üstelik kabiliyetlerimizin yerinde görülmesi. Ürünlerin fuarlarda görülmesi bir kabiliyet göstergesi ama onların yapıldığı yerlerin, tesislerimizin birlikte ziyaret edilmesini hele referans ediyoruz ve bunun çok büyük gravite yaptığını görüyoruz.”

“Türkiye, burada genişlik degaje düzlük tutan büyüklük”

Güney Afrika Milli Defans Bakanı Thandi Modise da Türkiye’nin fuara 25 firmayla iştirak göstermesinin kendileri üzere şahane bir ebat olduğunu belirterek, “Türkiye’yi kullanmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye, burada yer geniş saha markajcı devlet ve bunun için müteşekkiriz.” dedi.

Modise, Türk firmalarının fuarda şimdiden ülkenin mütenevvi ihtiyaçlarına çözümler sunuyor oluşunun, kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Share: