2022 Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı açıldı – Güney Afrika Defans Bakanı Thandi Modise

Dünya’nın yer prestijli defans sanayi fuarlarından, “Afrika Havacılık ve Defans Fuarı AAD 2022”, Cenup Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Pretorya’de kapılarını açtı.

Afrika’da planlı hava, kara ve bahir yeteneklerinin sergilendiği bildirme büyük ve ümranlı teknolojileri barındıran AAD 2022, 30 ülkeden yaklaşık 450 firmanın katılımıyla 21-25 Eylül’birlikte Pretorya’daki Waterkloof Albeni Üssü’nde düzenleniyor.

AAD 2022’ye Türkiye’den katılan 25 firma, Afrika ülkeleri ilkin tutmak için hep katılımcılar üzere ürettikleri işaret ve hizmetleri sergiliyor.

Fuardaki Türk firmaları beyninde Aksa Motorlu Vesait, ASELSAN, Ayesaş, BMC, Deniz Arms, Elektroland Defans, Garanti, GM Defans, HAVELSAN, Kale Eşkâl, Katmerciler, Lentatek, MKE, Nero Sanayi, Otokar, Öztek Dokuma, KAYRAN İstanbul, Samsun Daraç Savunma, Sarsılmaz, Sasa, STM, TİSAŞ, Transvaro, Turmaks ve TUSAŞ yer alıyor.

Fuarda açılan “Türk Milli Pavilyonu”nda, özellikle Afrika askeri yetkilileri girmek için birlik fuar katılımcılarına Türk savunma sanayisi ve doğacak teknolojik kabiliyetlerine ilgilendiren bilgelik sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.

Fuara, Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı İsmail Çıpa ile Türk savunma endüstri firmalarının kayırıcı dozaj yöneticileri dahi katılım gösterdi.

Etkinliğin evvel gününün arkası sıra Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği konutunda, Güney Afrika Genelkurmay Başkanı Solly Shoke’nin da katılımıyla kabul resmi verildi.

Afrika’daki Türkiye defans sanayisi algısı kayırıcı seviyelerde

Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma sanayisinin Türkiye’nin Afrika açılımının yetişkin bir parçası olduğunu belirterek, “Afrika ülkelerinin baktığı noktadan Türkiye, eksantrik bir konuma erişmiş durumda öz algıları açısından. Tabiatıyla bu özellikle defans sanayi ürünlerimizin geldiği nokta itibarıyla performansların duyulmasıyla daha dahi arttı.” ifadesini kullandı.

Özellikle Afrika ülkelerinde bambaşka bire bir konuma yükselmiş Türkiye algısının, Türk defans endüstri ürünlerinin geldiği yasakçı bakımından performansların duyulmasıyla henüz de arttığını vurgulayan Çıpa, bu sayede gök bilimi başkanı seviyesinde azimet gelişlerin arttığını dile getirdi.

Çipo, Türkiye’nin bu garip fuarlara katılarak kendisini unutturmamasının ve gelişigüzel faaliyette somut adımlar atılmasının önemine bel ederek, şunları kaydetti:

“Bu ziyaretler az çok birlikte bunun ayrımsız öte aşaması üstelik kabiliyetlerimizin durumunda görülmesi. Ürünlerin fuarlarda görülmesi tıpkı kabiliyet göstergesi amma onların yapıldığı yerlerin, tesislerimizin bile ülfet edilmesini özellikle başvuru ediyoruz ve bunun çokça büyük takı yaptığını görüyoruz.”

“Türkiye, burada en degaje düzlük markajcı talih”

Güney Afrika Milli Defans Bakanı Thandi Modise üstelik Türkiye’nin fuara 25 firmayla iştirak göstermesinin kendileri amacıyla ilahî bir genişlik olduğunu belirterek, “Türkiye’yi bağışlamak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye, burada en degaje meydan tutan ülke ve bunun amacıyla müteşekkiriz.” dedi.

Modise, Türk firmalarının fuarda şimdiden ülkenin çeşitli ihtiyaçlarına analizör sunuyor oluşunun, kendilerini bahtiyar ettiğini kaydetti.



Share: