Hamam havalar evcil hayvanları depresyona sokabiliyor

– Sıcak havalar evcil hayvanları depresyona sokabiliyor

Sevimli dostlar bati sıcaklardan zahir korunmalı

Veteriner Hekim Mustafa Sayın’dan emanet dostlar amacıyla öneriler:

“Mufassal yolculuklarda cilt çanta kullanılmamalı, bunlar sauna etkisi oluşturuyor”

“Akarsu yerine verilen buzlar hayvanların kenar bölgesinde kesiklere neden olabiliyor”

“Yaz aylarında hayvanımızı tıraş ettirmemeliyiz”

ESKİŞEHİR – Baytar Doktor Mustafa Sayın, son zamanlarda etken olan dokunaklı sıcaklardan hayvanları pekâlâ koruyabileceği üstüne vukuf vererek doğru aşina yanlışlar için uyardı.

Ev genelinde olduğu kabil kavurucu sıcaklar Eskişehir’de da etkin oluyor. Yaz aylarında kendini hissettiren alçak sıcaklar, insanlar kadar hayvanları bile etkiliyor. Hamam geçen günlerde evcil efsanevi sahiplerinin makul bildiği bazı yanlışlar emanet dostlara kötülük verebiliyor. Hayvanseverlerin özellikle tagaddi üstüne dikkat etmesi ehemmiyet teşekkül ediyor.

Yaz aylarında özen edilmesi gereken hususlar hakkında öneriler aktaran Eskişehir’birlikte hizmet veren Baytar Hekim Mustafa Sayın, uyarılarda bulundu. Bu dönemde cılız mamanın özge yiyeceklere bakarak daha dimdik olacağına belirten Sayın, “Ark mamanın daima evcil hayvanlarımızın önünde bulunmasını istiyoruz. Yemeklerinin bozulmasının önüne geçtiği üzere cılız mamayı tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında yeryüzü çok gördüğümüz vakalar haddinden fazla su verilmesi. Hele akarsu vereyim derken buzlu su yeğleme ediliyor. Buzlar, elem olması dolayısıyla kavşak bölgesinde kesiklere neden olabiliyor. Banko buzlu içecek başvuru etmiyoruz” dedi.

“Hayvanlarda ten çantalar sauna etkisi oluşturuyor”

Buzun munsap bölgesinde yaralara neden olabileceğini ifade eden Baytar Mustafa Sayın, evcil hayvanları serinletmek için ‘soğuk havlu’ önerisinde bulundu. Alelhusus araçları ile detaylı yolculuklara çıkma efsanevi sahiplerine, minik dostlarını deri çantada taşımamaları yönünde uyarılarda mevcut Baytar Doktor Sayın, “Hayvanımız sıcaktan bunalmış kabil serinletmek amacıyla buzluğa koyduğumuz kuru bir havluyu sürebiliriz. Saat 12.00 ile 14.00 beyninde kesenlikle hariç çıkarılmalarını önermiyoruz. Araçlarda ince yolculuklar yapacaksak kesinlikle çantaların zarfında hayvanların tutulmasını önermiyoruz. Sonuç dönemlerde haddinden fazla fazla sıcak var. Bu sıcaklar olanların arak bezleri tam gelmiyor arada sırada. Bu durum onların depresyona girmesine sebep olabiliyor. Alelhusus çanta özelinde konuşacak olursak, ten çantalar sauna etkisi oluşturuyor. Yaz aylarında hayvanımız tıraş ettirmemeliyiz. Özellikle güneşin ağır sıklet olduğu yerlerde dokuncalı olabiliyor. Tetkikat sonucunda yülüme edilen derilerin güneşin sıcağından ve ışınlarından imdi etkilendiği kanıtlandı. Yülüme edildi ise dahi hususi kıyafetlerle hariç çıkarılmalı” diyerek konuştu.



Share: