MHP’nin Kayseri mitingi

MHP Umumi Başkanı Şevket Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in sözlerine reaksiyon göstererek, “Geliriz gelmesine ama gündüzünüzü tün kabilinden örtmeye, tacizlerinizin bedelini misliyle ödetmeye seve seve, koşa çift, kanımızla, canımızla geliriz.” dedi.

Bahçeli, partisince Kayseri Cumhuriyet Altını Meydanı’nda planlı “2023’e Akıllıca: Aday Mahsus, Karar Açık” antetli mitingde yaptığı konuşmada, CHP’ye müteveccih eleştirilerde bulundu.

“Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bu CHP zihniyetinin günahları diz boyudur. Bugünkü CHP zihniyeti Kuvayımilliye iradesiyle geceyle sıra kabil farklıdır. Bazı dikenini gülünden seçer, tümce ettiğinin mahsulünü bire bir dönüş kesin biçer. Kılıçdaroğlu güneş bilmez, ecdad bilmez, kavim bilmez, yiğitlik bilmez, edep bilmez; bildiği bir tane özdek yalandır, iftiradır, izansızlıktır. Kayseri’nin angın benzeri sözünü uyarmak isterim. ‘Ahrazın dilinden anası anlarmış.’ Hangi var ki bu Kılıçdaroğlu’nun dilinden dahi dileğinden üstelik dimağından birlikte anlayan, anlayacak olan yoktur. Merhum Peyami Safa’nın dediği kabilinden, ‘yalana bırakınız insanı, pırtı da başkaldırı etmelidir.’ Atıcılık, milli ve manevi derece yağmacılığı, yabancılara dalkavukluk zillettir, illettir, rezalettir, CHP’sinden HDP’sine, İP’inden DEVA’sına kadar hepsinin yakasına yapışmıştır. Kılıçdaroğlu’nun tek tıpkı makul lafını duyanınız oldu mu? CHP’nin ve diğerlerinin milletimizin ve devletimizin lehine sıradan bile olsa müspet tıpkısı görüşüne şehadet edeniniz bundan sonra mı? Testide ne varsa dışına sızan odur.”

MHP Umumi Başkanı Bahçeli, “Fikirde hangi bulunuyorsa fiile yansıyan dahi odur. İleri düzeyde beyin dağılması aktif Kılıçdaroğlu, oysa Sakarya Savaşı’nın Sakarya ilimizde yapıldığını sanıyormuş. Şüphesiz olsa bozacının şahidi şıracıdır, kendisini dinleyenlerin alkış tufanı koparması da şişko benzeri gaflet uykusu gösterisine işarettir. Nutuk’tan değil, Atatürk’ten değil, global kazanç ve yezitlik merkezlerinden ilhamını alanların akıbetleri böylesine mefluçtur. Doğrusunu Allah biliyor ya İstanbul’daki Belgrat ormanlarının Sırbistan’birlikte, Arnavutköyü’nün Arnavutluk’ta, Ankara’daki Tunus Caddesi’nin bile Tunus’ta olduğunu söylerse hiç şaşırmayınız.” ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin yetiştirdiği değerlerden birisi olan İncili Çavuş yaşamış olsaydı Kılıçdaroğlu’nu gecikmeksizin ona havale edeceklerini, onun mizah üreten diline zimmetleyeceklerini dile getiren Bahçeli, “Sonunda bilinen cehil çığlığı karşısında yapılacak apayrı tıpkısı husus birlikte olmazdı. Bu kapsamda Hz. Ebubekir’e atfedilen şu bayram aynısıyla Kılıçdaroğlu’nu tarif etmektedir. ‘Abidin cahili, şeytanın oyuncağıdır. Bire Bir fareyi cebinde taşıyanlar üzere.’ İhya eylemek amacıyla hangi kadar incelik lazımsa, imha için da o kadar gaflet uykusu kafidir.” diye konuştu.

“İtibarlı ayrımsız Türkiye fotoğrafı herkesin dikkatini çekmiştir”

Bahçeli, vicdanı kurumuş, şuuru bulutlu, akli melekeleri felç geçirmiş olanların sulak alanda dahi susuz, güneşli yerde birlikte karanlık kalacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Gerçekten ilan ediyorum, cezir ittifakı yarınlarımıza engel çekemeyecektir. Alçalma ittifakı nazik Türkiye’nin doğuşuna engel olamayacaktır. Türkiye seçme meselede hakem misyonu üstlenen bire bir ülkedir. Türkiye hangi diyeceği, hangi yapacağı alçalma uyandıran tıpkı ülke konumundadır. 16 Eylül’dahi Özbekistan’ın Semerkant kentinde planlı Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın 22. Ululuk Başkanları Zirvesi’ne diyalog ortağı Türkiye’yi temsilen katılan Cumhurbaşkanı’mız ve heyeti ayn doldurmuş, bağ odağı haline gelmişler, yararlı ve tartılı tutumlarıyla herkesle bağlantı kurmayı, bereketli görüşmeler yapmayı başarmışlardır. Rusya- Ukrayna savaşı başta tevessül etmek için, ülkemiz bilcümle akse ve sav alanlarına canıgönülden ve diplomatik ustalıkla engelleme etmektedir. İnsanı ve insanca değerleri merkezine alan enerjik bire bir diplomasiyle bölgemizde ve küresel zeminde hazar kuşağı tasarlamak amacıyla savaş fail saygın bire bir Türkiye fotoğrafı herkesin dikkatini çekmiştir. Bu nedenle mezellet partilerinin ayarları çözülüm, ne diyeceklerini şaşırmışlar, dut ballıdarı bülbüle dönmüşlerdir.”

“Masa dağılacağı kadar filhakika dağıldı”

Budun İttifakı’nın HDP’yle çokça kirli bir barışma süresince olduğunu tamlayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“FETÖ’ye üzeri eğmiş vaziyetteler. PKK’nın dümen suyuna girmiş haldeler. Bu nedenle zilletin ta dibindeler. Toptan emperyalizmin kul kadar izindeler. Türkiye düşmanlarının emrindeler. Türkiye’nin izmihlaline hizmetteler. Milli temas ve el birliği bağlarımızı koparmanın derdindeler. Budunsal ve konsept bütün bütün bölücülüğü kaşımanın hevesindeler. Türkiye ekonomisini kötülemenin peşindeler. Yunan tezlerine bindi vermenin hedefindeler. Terörle mücadeleyi bitirmenin niyetindeler. Suriye’birlikte, Irak’ta, Libya’da, Karabağ’bile, Balkanlar’de, Kafkaslar’de, Semavi Vatan’da Türkiye’nin patetik savaşım gücünü, hakikat ve yasal varlığını tartışmaya açmanın emelindeler. CHP, İP, HDP, SP, Gelecek ve DEVA’nın yanı sıra TİP, TKP, Iş Partisi, Emekçi Akım Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Sosyal Özgürlükler Partisi de zilletin göbeğindedir. Peyda yahut saklayarak olsa da bunların birlik kapısı birbirine açılmaktadır. Kılıçdaroğlu bu alçalma koalisyonunun cumhur reisi adayı başlamak amacıyla çırpınmaktadır. Gelişmeler can sıkıcı olunca CHP yönetimi mayasız masa ittifakını tehdit noktasına gelmiştir. Kılıçdaroğlu eğer aday olmazsa, ‘Alevi olduğu amacıyla reddedildi algısı’ yerleşirmiş. Bunu cemiyet ve demokratlık hazmedemezmiş. Dahi altılı masa bile dağılırmış. Masa dağılacağı büyüklüğünde elhak dağıldı, ancak CHP yönetiminin ayrıksı uçuk divane ve suratsız söylemlerinin sağtöresel ve akıllıca hiçbir yanının bulunmadığı birlikte ortadadır. Alevi İslam inancına erbap kardeşlerimizi tahrik eden kurgu bölücü, ayırıcı, kutuplaştırıcı ve nefret yayan tıpkı dildir. Bu bühtanı ağzına alanlar Türk milletinin varlığından, birliğinden, kardeşliğinden, yükseliş ve diriliş gayesinden çokça rahatsız olan namertlerdir.”

“Alevi’si de bizim, Sünni’si da bizim, Caferi’si birlikte bizimdir. Türkü dahi biziz, Kürdü üstelik biziz, tığ Türk milletiyiz.” diyen Bahçeli, “CHP’nin bu melun iddiası milli güvenliğimize tehdittir. Benden sonrası tufan anlayışına saplanıp kalan bir siyasa koltuğundan Türkiye’ye gelecek sadece hüsrandır. Türk milleti bu türlü bire bir kuduruk fitneye argıt vermeyecektir. İP’in başkanına Kılıçdaroğlu’nun adaylığı sorulunca, ‘bu seçimi tehlikeye atamayız’ cevabını vermesi bitirmiş ve kumpasçı bire bir üsluptur, bir zamanda baştan ayağa ikircimli ve iki yüzlü tıpkı anlayışın dışavurumudur. İP, altı oku bağlamış, terörist Demirtaş ‘Kılıçdaroğlu’na farklı toplumsal kesimlerin kebir tıpkısı desteği var’ sözleriyle İP’in bağını cezaevinden çözmeye kalkışmış fakat alçalma cephesinde sular ayrımsız kalem durulmamış, sıkıntı dinmemiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye sevdası iliklerimize büyüklüğünde işlemiştir”

Bahçeli, Halk İttifakı’nın sözünün kortej, duruşunun kesin olduğunu vurgulayarak, “Yüreklerimizdeki vatan ve ulus sevdası gündüz kadar iri, Çanakkale kabil aşılmazdır. Cumhur İttifakı’nda hıyanet-ver ilişkisi yoktur. Çıkar ortaklığı, getirim paylaşımı, takviye kavgası, sükûnet taksimi, ulufe dağıtımı yoktur. ya hangi vardır olur? Aktöre vardır, milli duygular vardır, iman vardır, irade vardır, feragat vardır, kardeşlik vardır, sevgi vardır, tırsmak vardır, millet vardır, Türkiye sevdası iliklerimize büyüklüğünde işlemiştir. Aklımızda olan yemeden içmeden ve takkadak Türkiye’dir, Türk milletidir, milli bekadır. Gönlümüzde, Türk-İslam coğrafyalarının, soydaşlarımızın, diyanet kardeşlerimizin huzura, güvenliğe, istikrara, refaha ve barışa vasıl olması yatmaktadır.” dedi.

“Türk’ün azameti karşısında tutunamaz”

“Karabağ’bile ajitasyon üzerine kışkırtı yapan, kardeşlerimizin kanını döken caniler, Türk’ün azameti karşısında tutunamaz.” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ ağababa yadigarıdır, Karabağ Türk yurdudur. Fert gardaşlarımız ne ahit ve nerede istiyorlarsa onlarla çelikten güç oluruz, ayrımsız mevziye girer etten cidar öreriz. Ankara’yla Bakü’nün kaderi birdir. Türk’ü, Türk’ten ayıracak ne bir eksen, ne dahi bire bir engel vardır. Türkiye, Azerbaycan ile sonuna kadar el birliği içindedir. Biz iki büyüklük biricik milletiz, bedenlerimiz ayrı olsa dahi canımız birdir. Karabağ’dahi vurulup yere sakıt neferler bizim neferimizdir. Rahmetle ve hürmetle andığım şüheda bizim şehidimizdir. Alınacak intikam, sorulacak hesap namusumuza emanettir. Akse imalatçısı, toptan provokatör ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin Tayvan’dan sonradan Erivan’a yolculuk planı kimlerin birlikte yürüdüğünün delili, zamanlama bakımından karışık ve sorumsuz tıpkı ziyarettir. Anlaşılıyor ki Türkiye’yi ve Türk milletini dört bir taraftan kuşatma altında tutuyorlar. Tıpkısı yanda Ermeni çeteleri, özge yanda Yunan kepazeliği, ayrımsız yanda güney sınırlarımız süresince tahriklerini sürdüren yıldırı örgütleri, ayrıksı yanda küresel baskılar.”

Bahçeli’den Miçotakis’e aksülamel

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Türkiye’ye “şeb hulul gün gel” dediğini hatırlatan Bahçeli, “Geliriz gelmesine amma gündüzünüzü gece üzere örtmeye, tacizlerinizin bedelini misliyle ödetmeye seve seve, çift çift, kanımızla, canımızla geliriz. Geldiğimizde Miçotakis’i korumaya hangi efendilerinin hangi da güvendiği gelişim birlikçi çevrelerin gücü birlikte yetmez. Meram Türk milletidir, silah çekenler ise toptan emperyalizmin cinayet devriyesine çıkarttığı vatansızlardır.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, tarihin sunma büyük içtimai konut projesinin hükümet eliyle hayata geçirildiğini belirterek, 81 ilde ve yekpare ilçelerde 2023-2028 yılları arasını kapsayan süreçte 500 bin içtimai konut, 250 bin hane amaçlı yer, 50 bin gelişim yeri ayırmak vasıtasıyla millete korkunç ayrımsız bakım için kolların sıvandığını dile getirdi.

CHP’nin İzmir’birlikte milyon dolarları ödeyerek konser düzenlediğini söyleyen Bahçeli, CHP’nin bühtan atmakla, yapılanı aşağılamakla, güzeşte doğru dediği kanunları zaman Temel Mahkemesine taşımakla çalışır olduğunu ifade etti.

“Kılıçdaroğlu’ndan birlikte solcu da olanaksız”

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun “ego birlikte milliyetçiyim, ego de ülkücüyüm” gürültüsünü çıkarmasının beyhude olduğunu dile getirerek, şöyle bitmeme etti:

“Yıldırıcı Demirtaş’ın göğsüne madalya asmayı düşünen tıpkısı şahısla milliyetçilik tıpkı sinede, benzeri vicdanda, aynı fikirde barınamaz, yaşayamaz. Benzeri bedende hem şeytan hem bile ferişte olamaz, helal aşa haram katarak bellek doymaz, Kılıçdaroğlu’ndan dahi solcu bile olmaz. Mezellet ittifakı Türkiye’nin karşısında, Milliyetsever Cereyan Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’nin tarafındadır. Cezir ittifakı, İmralı canisinin, teröristbaşı Gülen’in, PKK’nın, Firavun’un, müstevlilerin, sömürgecilerin yanındadır, Ulusalcı Hareket Partisi ve Halk İttifakı Kayseri’nin, Nevşehir’in, Niğde’nin, Aksaray’ın, Kahramanmaraş’ın, mazlumların, gariplerin, ülkemizi büyütme, geliştirme ve zenginleştirme mücadelesi veren aksiyon adamlarımızın arkasındadır. Tığ, müstakil ve canlı Türkiye’den tarafız. Tığ, feda edilecek biricik benzeri insanımız yok, birlikte Türkiye’yiz diyen tarafız. Biz, zalime Çetince, mazluma Yunus olan tarafız. Biz, küresel oyunlara karşı milli duruştan tarafız. Çağrımız, ‘önce ülkem ve milletim’ diyen herkesedir. Çağrımız, ‘bu kavim, bu yurt, bu simge benim’ diyen herkesedir. ‘Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım yok’ diyen herhangi bir yurt evladıyla yolumuz birdir. ‘Biz gelişigüzel Türkiye’yiz’ diyen herkes bu milletin hakiki evladıdır.”

Alandakilere 2023’te sandığa gitmeleri ve Cumhur İttifakı’na fikir vermeleri çağrısında kâin Bahçeli, Kayseri’den çok ümitvar şekilde ayrıldığını söyledi.

Rahmetli Alparslan Türkeş’i anan Bahçeli, sözlerini Dadaloğlu’nun “Kırat Mevlam senden tıpkısı dileğim var (Eksikli eyleme)” şiirini okuyarak sonlandırdı.

(Bitti)



Share: