Çükündür rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü

Çükündür rekoltesi üreticinin yüzünü güldürdü

SİVAS – Sivas’ta çükündür sökümünün başlaması ile ortaya çıkan erdemli rekolte üreticilerin yüzünü güldürdü.

Sivas ve çevresinde pancar sökümüne başladı. Olgunlaşan şeker hastalığı pancarlarının arazi altından çıkartılması ile ortaya kazanç erdemli rekolte üreticileri mutlu etti. Şükreden üreticiler çükündür fiyatlarında üstelik iyileştirme beklediklerini belirtti.

Şeker pancarı üreticisi Soner Pekyürek, bu sene 300 dönüme andıran alanda pancar ekimi yaptığını belirtip, “Geçtiğimiz sene 600 dönüm alanda ekim yapmıştık. Geçtiğimiz sene kim istenmeyen şartlardan kıran üretimimizi yarı yarıya düşürdük. Artağan düzgün tarlaları günâşık üretimine ayırdık. Akıntılı ve yalman yerleri çükündür üretimi üzere değerlendirdik. Buna rağmen 8 tona yakın bir hasat gerçekleştirdik. Bu misil dolgunca. Cenabı Allah’ın rahmeti artağan, verimimiz iyice. Şuan için tıpkı sıkıntımız bulunmayan.” dedi.

Pancar işçiliği ile geçimini sağladığını tamlayan Mavi Ekinsi ise yaptığı açıklamada 13 şahsiyet bire bir ekip kendisine pancar sökümü için Sivas’ta bulunduklarını anlatım ederek, rekolteden dünya şükretti.

Sivas’ta çükündür sökümünün ay sonuna büyüklüğünde sürmesi bekleniyor. Sivas’ta şeker fabrikası bulunmadığı için Sivaslı müstahsil söktüğü pancarını; Kayseri, Yozgat ve Tokat’ta ki fabrikalara satmak zorunda kalıyor.

Share: