Kırıkkale haberleri… Kırıkkale’de yanık esmer akbaba tedavi altına alındı

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesinde jandarma ekiplerince tüfekle vurulduğu belirlenen yanık kişmiri ihtiyar, tedaviye alındı.

İl Bitirmiş Komutanlığı Mekân, Huy ve Hayvanları Himaye Timi, İzzettin köyü güzel devriye görevi tam kanadından yaralanmış esmer kerkes buldu.

Avcılar aracılığıyla tüfekle yaralandığı belirlenen, nesli ateş altındaki esmer kerkes kurnaz ekiplerince Doğa Siper ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne doğrulama edildi.

Görevlilerce Kırıkkale Üniversitesi Baytar Fakültesine getirilen akbabanın, tedavisinin ardından doğaya bırakılacağı belirtildi.

Huy Dulda ve Milli Parklar Bölüm Müdürlüğünün toplumsal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İlimizde bulunmaz görülen nesli tehlike altında olan bu tür, leşçi tıpkısı efsanevi olup insanlara uymazlık yerine faydalıdır. Ne eyvah ki Balışeyh ilçemizde bitirmiş ekiplerimiz, heybetli yağız akbabayı yanık halde bulmuştur. Vatandaşlarımızın nesli felaket altında olan bu kuşlara cebin kırılan olmalarını istek ederiz. Tedavi altına alınan kuşun yaşaması amacıyla gereken çaba harcama edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Zehir ve Balışeyh ilçelerinde vatandaşlar eliyle çorlu halde bulunarak Natür Himaye ve Milli Parklar Yazıhane Müdürlüğüne teslim edilen 2 değerli atmaca, tedavilerinin ardından görevlilerce Yahşihan ilçesine bağlı Hisarköy’de doğaya salındı.

Share: