Rize-Artvin Havalimanı’na ati yıl Umman’dan kere düzenlenecek

Rize-Artvin Havalimanı’na 2023 yılında Okyanus’dan haftada iki dolaşma uçuş yapılacağı bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 14 Mayıs’ta hizmete giren Rize-Artvin Havalimanı’nın açıldığı günden itibaren ağır sıklet bağlam gördüğü belirtildi.

Bölgede yüce tıpkı boşluğu dolduran, yapılış yeri ve tekniği, mimarisi ile yöre plana sâdır havalimanının her alanda katkı sağladığı vurgulanan açıklamada, “Ecnebi kökenli havayolu firması aracılığıyla evvel ahenkli uluslararası uçuş talebi, Okyanus ülkesine ait SalamAir firması aracılığıyla gerçekleştirildi. Firma sahibi ve yetkilileri yaz ayları boyunca ilimizi görüşme etmiş, ziyaretleri esnasında Ilbay Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Güçlü ve turizm sektöründen girişimcileri ile görüşmeler yapmış, bitmeme eden bu süreç ilk tınlamalı arsıulusal uçuş talebinin gerçekleşmesi ile neticelenmiştir.” denildi.

Açıklamada, havalimanının Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Reisicumhur İlham Aliyev eliyle açılışı yapıldığı hatırlatılarak, şu ifadelere kayran verildi:

” Türkiye’nin bahir konusunda dolgu yapılarak nesir edilen 2. hava meydanı olan yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli Rize’ye özgü mimarisi ile dikkatleri üzerine çekici havalimanımıza 2023 yılının 1 Orak Ayı-5 Ilkgüz tarihleri beyninde SalamAir Havayolu Şirketi aracılığıyla Umman ülkesinin başkenti olan Maskat’tan haftada 2 dönme kalkmak için seferler düzenlenecektir. Bu seferler havalimanımızın 1. yılında ecnebi bire bir havayolu şirketinin ilk defa uyumlu misil programlaması anlamında ehemmiyet genişlik etmektedir.”

Açıklamada, çok kısa tıpkısı sürede gerçekleşen bu evolüsyon ve taleplerin artarak devam edeceği yönündeki çalışmaların bitmeme ettiği vurgulandı.

Share: