Tatvan’daki tezkere fuarı bandaj görüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen “Tatvan Şarki Küçük Asya 1. Pusula Fuarı”na öğrenciler ile kaymakamlık sakinleri bağlam gösteriyor.

Tatvan Belediyesi aracılığıyla, belediye bünyesindeki Yaşam Alışveriş Merkezi’nde organize edilen fuarda 100 civarında yayınevi ve 120’den aşkın yazarın kitapları vadi alıyor.

Belediye Başkanı Mehmet Emniyetli Geylani, Tatvan’ın hars ve laf şehri olduğunu belirtti.

Uzun yıllardır planladıkları fuarın pandemi süreci nedeniyle bugüne kaldığına değinen Geylani, “İkinci betik fuarını ’55. Tatvan Şarki Küçük Asya Fuarı Hars ve Tekellüm Festivali’ etkinlikleri kapsamında düzenlemeyi planlıyoruz. Bu önce kitap fuarımızdı ve bunu geleneksel kuzuluk getirip gelecek yıllarda henüz şümullü bire bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Fuarda sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzalayan yazarlardan Ayça Alp ise Tavan’dahi olmaktan mutluluk duyduğunu bildirerek, “Hava çok soğuk amma iyicene bir fuar ve el haddinden fazla sevimli.” dedi.

Yayınevi yetkililerinden Büyük Bilboğa da Tatvanlıları kitaplarla buluşturmak amacıyla fuara katıldıklarını rapor ederek, bilcümle öğrencileri, aileleriyle fuara nida ettiklerini dile getirdi.

Nergis Kuyutürk birlikte Tatvan’üstelik birleştirme edilen önceki pusula fuarına gösterilen ilgiden kıvançlı olduklarını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Share: