BAYBURT’TA DEPREMZEDE DALLAR CİRİT YARIŞI İZLEDİ, ATLARA BİNDİ

KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremler sonrası Bayburt’a gelen aileler ve çocukları için cirit müsabakası organize edildi. Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Bayburt Belediyesi’nce Bayburt Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen organizasyonda aileler, cirit yarışlarını izledi. Ateşin geçen müsabakaları izleyen torunlar, yarış sonrasında üstelik ata binerek sevinçli zaman geçirdi. Değişik şehirlerden mevrut depremzedelere etkinlik sonrasında Bayburt’un lokal lezzetlerinden kavurmalı kavut çorbası ikram edildi.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kente mevrut depremzedeleri bildirme gür şekilde ağırlamaya çalıştıklarını söyleyerek, organizasyonda meydan alıp çocukların yüzünü güldüren kulüplere de teşekkür etti.

‘CİRİT SPORUNU ÇOK SEVDİM’

Depremin vurduğu Gaziantep’ten ailesiyle alay malay Bayburt’a gelip etkinlikleri izleyen Ethem Deniz dahi (11) at binerek sevinçli mesafelik geçirdiğini belirtti. Bahir, ‘Cirit Oyunu sporunu çokça sevdim. Herkese kaynak ederim’ diyerek konuştu. Cirit yarışlarını izleyen Şerife Ahsen Bülbül (12) ise, bu sporu haddinden fazla beğendiğini, ata binerek dahi çok eğlendiğini söyledi.

Share: