Afyon haberleri: Reisicumhur Erdoğan, Şişman Taarruz’un 100. Sene Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Şişman Açılış Töreni’nde konuştu: (3)

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, “2023 yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, umutlarını sergen ömrünü tamamlamış günü geçmiş senaryolara bağlamış durumdalar.” dedi.

Erdoğan, Yengi Meydanı’nda planlı Nazik Taarruz’un 100. Yıl Dönümü Kutlamaları ve Afyonkarahisar Şişko Açım Töreni’ndeki konuşmasında, demokrasiden özgürlüklere, ulaşımdan eğitime, sağlıktan tarıma, içtimai yardımlardan ekonomiye, savunma sanayisinden diplomasiye kadar beher başlıkta Türkiye’ye asır atlattıklarını söyledi.

Afyonkarahisar’a akıbet 20 yılda yapılan yatırımların tutarının 34 bilyon lirayı geçtiğini tamlayan Erdoğan, “Bay Kemal, hakeza lafla olmuyor, icraat icraat… Eğitimde 3 bin sayı eskimemiş derslik mensur ettik. Şehrimize ikinci devlet hastanesini elhamdülillah, bir şekilde ikinci cesamet üniversitesi adına Afyonkarahisar Afiyet Bilimleri Üniversitesini kurduk. Cahillik ve sporda 11 bin 588 kişi kapasiteli yüksek tahsil mikro binaları kazandırdık. Mecmu 57 skor spor tesisi mensur ettik. Afyonkarahisar, himayemizde 4 yıldır Acun Motokros Şampiyonası’nda beniz binlerce evcil ve ecnebi konuğu burada konuk ediyor.” diye niteleyerek konuştu.

Erdoğan, bu koca organizasyonun spor aracılığıyla Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin tanıtımına, turizme ve ekonomiye yardım sağladığını ifade ederek, sosyal yardımlar kapsamında Afyonkarahisarlı gerekseme sahiplerine yaklaşık 3 milyar lira tutarında temel aktardıklarını kaydetti.

Sağlıkta toplanmış 1341 yataklı 23 hastaneyle gelişigüzel 53 keyif tesisi yaptıklarını belirten Erdoğan, “Çobanlar, Ayakkabıcı, Bolvadin, Emirdağ ve Dinar Haydarlı Cesamet Hastanelerinin da içinde olduğu hep 21 afiyet tesisimizin münakasa, proje ve yer aşaması bitmeme ediyor. Çevre ve şehircilikte Afyon’birlikte TOKİ vasıtasıyla 9 bin konutu tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 1359 içtimai konutun yapımına bitmeme ediyoruz. Afyon’birlikte aralarında Garnizon Kavim Bahçesi’nin dahi olduğu toplanmış 9 millet bahçesi projemiz var. Bunlardan 4’ünün yapımına bitmeme ediyoruz, 5’inin yapımına ise sunma bodur sürede başlayacağız.” dedi.

“Afyonkarahisar Ankara arası 1,5 saate düşecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ikinci Kapadokya” kendisine mezkûr Frigya vadilerinin, Anadolu’nun küşade çekicilik müzesine dönüştürülmesi için iri bir mekân düzenlemesi yürüttüklerini tabir ederek, şöyle bitmeme etti:

“Bölgemizde firez ve termal turizme dayalı namına turizmin geliştirilmesi üzere şümullü icraat yürütüyoruz. Tescilli 600 konağın 400’ünün restorasyonunu tamamladık. Ulaştırmada 2002 yılına kadar Afyonkarahisar’a 54 kilometre mukassem el yapılmıştı. Biz bunu 531 kilometre ilaveyle 585 kilometreye çıkardık. Afyonkarahisar sınırları içerisindeki demir yollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik. Ankara-Afyonkarahisar- İzmir erdemli acul tren hattının yapımı sürüyor. Bu hattın 2025 yılında tamamlanmasıyla Afyonkarahisar Ankara arası 1,5 saate, İstanbul 3,5 saate, İzmir 2 saate düşecek. Ekincilik ve ormanda Afyonkarahisar’a 43 sayı baraj, 26 sayı akmaz düz yazı ettik. 7 baraj ve ayrımsız akmaz elan mensur ediyoruz. Sulama projeleriyle Afyonkarahisar’üstelik 742 bin dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Böylece yıllık 1,1 bilyon liralık tarımsal sağlık artışı sağladık. Yapımı süren 13 sulama tesisimiz ile bütün 34 bin dekar araziyi henüz sulayacağız.”

“Üreticilerimizi serbest bırakmadık, bırakmıyoruz”

Afyonkarahisarlı çiftçilere toplanmış 3 milyar liralık tutarında zirai destek verdiklerini tamlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Global krizlerden kaynaklı avlu pahalılığı karşısında üreticilerimizi boydak bırakmadık, bırakmıyoruz. Bu sene ekincilik ürünlerinde çok faziletli çalım fiyatları açıklayarak çiftçimizin yüzünü bir posta henüz güldürdük. Yağışların bile bol olmasıyla hamdolsun eli nimetli ayrımsız hasat dönemi geçiriyoruz. Eksiksiz dünyanın süresince sürüklendiği bu fırtınadan ülkemizi henüz dinamik tıpkı şekilde kıran-i selamete çıkaracağız. Uran ve teknolojide Afyon’a 3 yeni tevhit uran bölgesi, tıpkı teknopark, tıpkısı araştırma geliştirme merkezi kurduk. Enerjide Afyonkarahisar, Bolvadin, Öz, Çobanlar, Dinar, Emirdağ, Erkmen, Evciler, İscehisar, Sandıklı, Susuz ve Şuhut’u tabii gazın konforuyla tanıştırdık.”

Cumhur Reisi Erdoğan, gelecek beş altı sene süresince sair kaza ve beldelere da gaz arzı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Mugayeret cümle mesaisini, birbirlerinin kuyusunu kazmaya, biber dolması ve bühtan siyasetiyle ülkenin altını oymaya harcarken tığ, sizlerle gelişigüzel 85 milyonun tamamına hizmet götürüyoruz. Toplanıp dağılmaktan apayrı hiçbir maharetleri var mı? Zat sığ gündemleriyle birlikte bırakıp tığ işimize bakıyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Afyonkarahisar ve ilçelerinde hep 4 milyar 67 milyon teklik yatırımı zaman tıpkı zamanda resmi namına hizmete aldıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şişman konuttan enfrastrüktür yatırımlarına, eğitimden sağlığa, emniyetten spor tesislerine, çevreden sulama projelerine varıncaya büyüklüğünde bütün 222 eseri şehrimize kazandırıyoruz. Seçme biri ülkemize bakım sevdamızın birer nişanesi olan bu yatırımların şehrimize şiddetli olmasını diliyorum. Bu eserleri Afyonkarahisar’a kazandıran bakanlarımızı, valiliğimizi, ülke özel idaremizi, Afyon Belediyemizi, kaza belediyelerimizi, üniversitelerimizi canıgönülden tebrik ediyorum. İnşallah sizlerin desteği ve duası yanımızda olduğu müddetçe Afyon’la gelişigüzel kül Türkiye’ye eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Tığ bu yola sizlere hizmetkar tevessül etmek üzere çıktık. Sizlere mevla olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yatırımları sizlerle beraber yaptık. Ülkemizi başarıdan başarıya sizlerle beraber koşturduk. Türkiye’nin ayağına vurulan asırlık prangaları gene umum ele vererek, yoğun birliği yaparak bütün bu arada kırdık. Siz bize güvendiniz, inandınız, bizi mücadelemizde serbest bırakmadınız. Tığ üstelik size olan minnettarlık borcumuzu bilcümle çıktı fiilen, imdi ürün ve bakım üreterek ödedik.”

Reisicumhur Erdoğan, Türkiye’nin 2023’te ati asrına cephe verecek tarihi tıpkı seçme yaşayacağına bel ederek, “YANLIŞSIZ Parti ve Cumhur İttifakı yerine 2023 imtihanından da alnımızın akıyla geçerek, balaban ve aktif Türkiye yolculuğumuzu devam yol açmak istiyoruz. Sizlerden 2023’e giden ciddi süreçte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize henüz fazla eş çıkmanızı bekliyorum.” dedi.

“Umutlarını günü geçmiş senaryolara bağlamış durumdalar”

“Serencam günlerde milletimizin sunma büyük gücü olan kardeşliğine müteveccih provokasyonların ibadethanelerimizi ve imam hatip okullarımızı dahi tasavvur matlup şekilde haddinden fazla çetin boyutlara ulaştığını görüyoruz.” ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

“2023 yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarını anlayanlar, umutlarını raf ömrünü tamamlamış bayat senaryolara bağlamış durumdalar. Yıllarca tahkir ettikleri milletimizi bu nöbet tahrik ederek, sinsi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Yıllarca ‘bidon kafalı’, ‘makarnacı’, ‘kömürcü’ diyerek aşağıladıkları insanlarımızı bu sefer tehditlerle ezmek ve oynatmak istiyorlar. Açıkgöz olacak ve hiçbirimiz buna punt vermeyeceğiz. Ulus adına benzeri delikten gine katiyen ısırılmayacağız. Kardeşliğimize daha pinti sarılarak muhabbetimizi daha güçlendirerek bu oyunları boşa çakozlamak hepimizin boynunun borcudur. Bugüne kadar Afyon milli iradeden yana duruşuyla birlik Türkiye’ye emsal olmuştur. Afyonlu kardeşlerimin 2023’te bile emaneti ehline vereceğine inanıyorum. Demin buradan anca tıpkısı ses verelim kim Türkiye’ye yakasız gömlek biçenlerin yüreği titresin.”

Cumhur Reisi Erdoğan, meydandaki vatandaşlara seslenerek, “Afyon, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmaya var mısın? Afyon, 2023’te esasen güneş yazmaya var mısın? Afyon, geceli gündüzlü demeden başlık başlık dolaşmaya var mısın? Afyon, büyük ve hayatiyetli Türkiye sevdasına eş çıkıyor musun? Rabbim hepinizden razı olsun. Coşkunuz, sevdanız ve aşkınız için her birinize teşekkürname ediyorum. Bu kardeşinizi bağrınıza bastığınız için bizi muhabbetle kucakladığınız, bize güvendiğiniz ve inandığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Notlar

Alana, “Açtın tahıl koridorunu, gösterdin insanlığın umudu olduğunu. Eksiksiz dünya biliyor kimsesizlerin sesi olduğunu”, “Afyonluyuz yıkılmak yeriz. Sofrada sucuk, dağda mermeriz. 10 kesim 6’lı masa olsa biz tekrar Ser deriz”, “Kermen sağlam Ser”, “Afyon’dan çıktık bu yola, sevdalıyız bu vatana. 7 düvel tıpkı olsa üstelik YANLIŞSIZ Kadınlar birlikte.” bağlanmış pankartlar asıldı.

Törene, Cumhur Reisi Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kasıt Gurur, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Tecim Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti genel komutan yardımcıları ile gâh DÜRÜST Öğür ve MHP milletvekilleri katıldı.

Reisicumhur Erdoğan, Ankara-Afyonkarahisar-Çeltek-İzmir Faziletli Aceleci Şimendifer Üstyapı İşleri Esas Atma Töreni üzere Iblağ ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar Öz Barajı Açılış Töreni üzere Ekincilik ve Orman Bakanı Birim Kirişci ile canlı bağlantı yaptı.

Açılışları yapılan tesislerin bulunduğu yerlerde kurdelelerin kesilmesinin arkası sıra Cumhur Reisi Erdoğan sahneye davet ettiği füru ve beraberindekilerle, kurdele keserek tekmil eserlerin şişko açılışını gerçekleştirdi.

(Bitti)

Share: