Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Düzlük Başkanı Kaşdemir, Troya Firez Yolu Festivali’ni değerlendirdi Açıklaması

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Kayran Başkanı İsmail Kaşdemir, Firez ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Firez Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale’da düzenlenen Troya Firez Yolu Festivali’nin site halkı ve festivali ziyaret edenler aracılığıyla çokça sevildiğini söyledi.

Kaşdemir, kentteki benzeri restoranda planlı toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Troya Firez Yolu Festivali’nin 16-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Festivalin geçkin geceki bitiş konseriyle sona erdiğini ifade fail Kaşdemir, festivalin, Çanakkale halkını çok bahtiyar ettiğini ve kül kesimler tarafından haddinden fazla sevildiğini söyledi. Kaşdemir, şöyle devam etti:

“Bu nev kültür ve hanek etkinliklerinin, sportif etkinliklerin olması Çanakkale’bile yaşayan bizleri çokça mutlu etti. Her kesimden âdem bu etkinliklerde buluştu. Seçme yaştan, seçkin kesimden insanlar bu etkinliklerde kendine aynı çıngı buldu. İnsanların yüzüne baktığımız antlaşma de sevincini, mutluluğunu okuyabildik. Elhak bu hars yolu festivallerinin dahi amacı insanları ekin ve sanatta çitmek, kaynaştırmak ve tabiatıyla ki şehrin tanıtımına, ekonomisine katkı çıkarmak. Şunu izah etmek isterim, Çanakkale halkı bu festivali haddinden fazla sevdi. Her akşam ezanı Çanakkale’dahi 30 bin sevimli toplamak haddinden fazla bayağı ayrımsız hareket değil, insanlar kendi istekleriyle ve seve seve albeni az buçuk itici üstelik olsa gelip buradaki etkinlikleri başından sonuna büyüklüğünde izlediler.”

Festivalin gerçekleştirilmesini sağlayan Hars ve Turizm Bakanlığına yekpare şehir yerine teşekkür eden İsmail Kaşdemir, “Önceki İstanbul’da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, henüz sonra Hükûmet Merkezi Firez Yolu Festivali Ankara’bile yapıldıktan sonradan hakeza balaban ve yüce aynı etkinliğin Çanakkale’bile düzenlenmiş olmasının benzeri anlamı var. Bizce bir mesajı var. Bu konuda bakanlığımıza samimi teşekkürname ediyoruz. Çünkü Çanakkale olarak çokça mutluyuz. İstanbul ve Ankara’dan sonraları böyle büyük aynı etkinliğe eş sahibi yapmış olmanın bile hem heyecanını hem birlikte gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Çanakkale’nin tıpkısı kültürün ve sanatın kenti olduğunu bire bir öğün henüz ispatladığını, Çanakkalelilerin dahi kültür, konferans ve sportif faaliyetlerde müstacelen birleşen, kaynaşan insanlar olduğunu dile getiren İsmail Kaşdemir, şunları kaydetti:

“Tabiatıyla ki alelhusus ilkgüz ayındaki süreçte Çanakkale şehrinin otellerinin meşgul olması, restoranların kırcı olması, çarşıda pazarda insanların aksata yapıyor olması tabii ki bu festivalin amacının tıpkı misil henüz gerçekleşmiş aksiyon olduğunu ortaya koymuştur. Bu festivallerin ekin ve tekellüm etkinlikleri yaparak insanları kaynaştırmanın, birleştirmenin, bahtiyar olmasını istemenin birlikte o şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı mizan amacı vardır. Bu dahi Çanakkale’bile olağandan gerçekleşti.”



Share: