Çankırı’da eş itfaiyeciler kavi görevler amacıyla amade kıta bekliyor

Çankırı’bile fariza özne kadın itfaiyeciler, eş meslektaşlarıyla her tür arama istirdat operasyonlarına katılıyor ve yangınlara alın savaş veriyor.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde fariza fail 59 personel ortada mevcut 4 kadın itfaiyeci, kontrol kurtarma faaliyetleri ve yangınlar başta başlamak için tekmil afetlere cebin amade kıta bekliyor.

İhbar geldiği andan itibaren heyecanla görüngü yerine revan avrat itfaiyeciler, baskı durumda artan vatandaşlara müzaheret elini uzatıyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı Meslek Yüksekokulu Sivil Defans ve İtfaiyecilik Bölümünden çıkışlı olan Fatma Erdoğan, AA muhabirine, 2021 yılında Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde göreve başladığını söyledi.

“İtfaiyecilik takkadak koca mesleği kendisine düşünülmemeli”

Bölümünü bayıla bayıla okuduğunu ve görevini birlikte severek yaptığını belirten Erdoğan, “Görevimi tafsilatlı antlaşma aylamak istiyorum. İtfaiyecilik hoppadak erkek mesleği olarak düşünülmemeli. Şüphesiz kim eş er ve polisimiz varsa itfaiyeci bile olması gerekiyordu. Önümüzü açtılar, teşekkürname ediyoruz. Darısı farklı okuyan arkadaşlarımıza olsun.” dedi.

İtfaiyecilik mesleğini çok sevdiğini vurgulayan Erdoğan, “Trafik kazasında olsun, oradaki insanlara engelleme bahis konusu olsun çokça eksantrik bire bir duydu. Maneviyatı çok aktif hissettiren bir patika. Tarifi yok.” diye niteleyerek konuştu.

“Bizim işimiz vicdan işi”

Şerife Temiz Atıcı dahi maneviyat duygusu haddinden fazla kıpırdak ayrımsız meslek olduğu üzere itfaiyeciliği tercih ettiğini anlattı.

Yaptıkları işte insanca duyguların çok güçlü olması gerektiğini söyleyen Atıcı, “Bizim işimiz vicdan işi. Seçkin şeyden evvel insanların canını kurtarmaya çalışıyoruz. Yer maksimum derecede zararla insanları ya de mallarını kurtarmaya çalışıyoruz. O yüzden çok mutluluk veren tıpkı kalp.” ifadelerini kullandı.

Gözde Tabanlı birlikte yangıncılık mesleğinin mukaddes benzeri çığır olduğunu dile getirdi.

“Mesleğimi yapmakta hiç zorlanmıyorum”

Değme soy kurtarma konularında görev aldığı amacıyla bu mesleği yeğleme ettiğini rapor fail Tabanlı, şunları aktardı:

“Mesleğimi yapmakta on paralık zorlanmıyorum. Her türlü olayda, yangında gittiğimiz yerlerde başımızdan geçen durumlar oldu. Asansör sukut vakası olmuştu, o insanı o şekilde gördüğümde kendimi onun yerinde hissettim ve o şekilde müdahale etmiştik. Kadınlarımız bu mesleği istesinler, akmak isteyenler sahada olsun ve kendilerini göstersinler. Mesleğimi çok seviyorum.”

Bilcümle personel olaylara değer şekilde engelleme ediyor

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Uysal ise toplamda 59 personeli olduğunu belirtti.

Eş personelin sayısını çoğaltacaklarını dile getiren Tevazulu, “Kadınlar görevine henüz dört elle sarılıyor, daha sınırlı, elan acemi. Karı personelimiz itfaiyecilik konusunda açık açık görevlerini yapmayı istiyor. Her tip olaya, cuşuhuruş itfa olsun kaza olsun erkek personelimizden ayrı ayrımsız durumu bulunmayan. Fiyat ayrımsız şekilde müdahale edebiliyor.” ifadelerini kullandı.



Share: