Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde “plazma makule” üretildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Bilim Fakültesi Hikmet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Cari, Sevimsiz Plazma Laboratuvarı’nda plazma makule üretti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, mekanik ve elektronik aksamlarının birlikte düşünüm yapısı ve plazma üretim mekanizması açısından özgünlük taşıyan plazma kalemin, piyasada satılan ve güzellik merkezlerinde geçer emsallerinden yüksek özellikler sergilediği belirtildi.

Prof. Dr. Cari, konuya ilişik yaptığı değerlendirmede şunlara düz verdi:

“Ülkemize ait önceki ve yerel olma özelliği taşıyan plazma çeşit, acun genelindeki araştırma laboratuvarlarında şimdiye kadar üretilen cihazlardan erke girişi, aplikasyon yapısı ve plazma istihsal ünitesinin tasarımı itibarıyla ayrımlı ve orijinaldir. Yerli plazma türlü, piyasada satılan ve güzellik merkezlerinde kullanılan kalemlerden üstün özelliklere sahiptir. Bu cihazlar tek tür doz ile çalışır. Bu nedenle farklı uygulamalara uyarlanmaları çok kıytırık değildir. Yerli üretilen tip, erke antre ve gaz giriş parametrelerinin ayarlanmasına imkan verdiği amacıyla farklı uygulamalarda kullanma şartı sağlamaktadır. Itici plazmaların bakteriyel bayıltıcı etkisi bilindiği için bu garip kalemler familya, okul, hastane ve aksata merkezi üzere dirim alanlarında dahi hijyen gayeli tercih edilecektir. Alelhusus cağ ve tuvaletlerde çamaşır suyu ile dokuncalı hijyen sağlama tekniğinin, pülverizatör dezenfektanların yerini alacaktır.”

Share: