His kapağına ameliyatsız tedavi

Prof. Dr. Vedat Aytekin ihtisas kapaklarının bozulmasının arz yüce üç nedeni olduğunu belirterek, ‘Bunlar hoşur yaşta geçirilmiş his romatizması, çırılçıplak olan bozukluklar ve encam gözyaşı nedeniyle yıpranma evet üstelik eskimedir’ dedi ve tedavi yollarını şöyle anlattı:

Kardiyolojide devrim niteliğinde değerlendirilebilecek TAVİ yöntemiyle, operasyon şansı sıfır evet üstelik erdemli riskli hastaların aort kapağının içine ameliyatsız kateter sayesinde kullanılmamış kap konuluyor. Bu yöntemle, bağır açılmadan kap değişimi sağlanıyor…

Sine ağrısı ve göğüste tekâsüf hissine dikkat!

Gelişigüzel organda olduğu gibi duygu kapaklarında dahi ihtiyarlama süreci vardır. İnsanlar yaşlandıkça kalp kapaklarında bile yıpranma, eskime ve kireçleşme elan kategorik olmaktadır. Bu buut kapakların ati derecede daralması yahut geriye nefes kaçırmasına neden olmaktadır. Sine ağrısı, göğüste sıkışma hissi, fenalık hissi, tez yorulma ve yorucu iş sonrası gaşiy, istikrarsızlık, halsizlik, nefes darlığı, hafakan yakınmaları uyaran olmalıdır.

TAVİ nedir?

‘TAVİ’ evet birlikte ‘TAVR’ kateter yolu ile yani ilişkin yöntemle aort kap yerleştirilmesi ifadesinin kısaltmasıdır. Çoğunlukla kasık bölgesinden ve bazı bazı branş yahut sine damarından giriş yapılır. Kateter sistemi zarfında sıkıştırılmış ruh kapağı fersude, kaypak, kireçlenmiş çarkıt kapağın içine yerleştirilir. Bu kapaklar dokudan yapılmıştır. İleri yaşta peyda his ameliyatı ile üstelik tıpkı tip doku kapak yerleştirilmektedir. Doku kapakların balaban bire bir avantajı birlikte dem sulandırıcı ilaçların daha mecbur tıpkı süre üzere kullanılmasıdır.

Hastalar tedavi sonrasında nelere özen etmeli?

Önsezi kapağının değiştirilmesi gelişigüzel şeyin yenilendiği anlamına gelmez. Sonrasında de titiz bire bir takip gerektirir. Bu nedenle hastanın özlük takipleri üzerine tetik olması gerekir; Kalp kapağının değiştirilmesi seçme şeyin yenilendiği anlamına gelmez. Sonrasında dahi dikkatli bir takip gerektirir. Bu nedenle hastanın kendi takipleri üzerine tetik olması gerekir;

1. Uyumlu hekim kontrollerini aksatmadan sürdürmelidir.
2. Sodyum Klorür kullanımını azaltmalıdır.
3. Gerilim, kolesterol, şeker değerlerini ahenkli kontrol etmelidir.
4. Kalp ritminde uyumsuzluk, çarpıntı, ahşa ağrısı, soluk darlığı hissederse doktoruna danışmalıdır.
5. Hastalar asla hareketsiz kalmamalı, eğlenceli gidiş yapmalıdır.

Share: