Karadeniz’de avlanan gırgır teknelerinde “balık boyu” denetimi yapıldı

Ordu’bile avlanan gırgır teknelerinde “balık boyu” denetimi gerçekleştirildi.

Ekincilik ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Karadeniz’üstelik avlanan balıkçı teknelerinde tetkik yaptı. Perşembe ilçesine sınırlanmış Kışlaönü Balıkçı Barınağı’ndan denize açılan ekipler, gökçe sulara ağlarını bırakan gırgır teknelerine ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığına ilgilendiren arama botu ile teknelere yanaşan ekipler, teknelerin ve çalışanların evraklarını inceledi. Ekipler, balık boylarını üstelik yegâne biricik ölçerek avlanmanın yasal koşullara uygunluğunu arama etti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmayan, gazetecilere, su ürünleri sektörünün lüzumlu istihdam gerekse ekonomiye sağladığı katkı bakımından yüce olduğuna dikkati çekerek, hemen geçen sene Kargaşa ekonomisine akarsu ürünlerinden 700 milyon lira yardım sağlandığını kaydetti.

Kentte yaklaşık 7 bin kişinin direkt ya birlikte bilvasıta ayrımsız şekilde bu sektörden geçimini sağladığına, böylesine cesim bire bir sektörde sürdürülebilirliğin sağlanması gerektiğine meni fail Yılmaz, “Bu sürdürülebilirliğin sağlanması noktasında da bizlere koca görevler düşüyor. Balıkçılarımız kurallara uygun avcılık yarmak suretiyle bu sektörün sürdürülebilirliğine ulama veriyorlar. Tığ üstelik kurallara akıllıca avcılık yapmayanların kurallara makul avcılık yapmasını uydurmak üzere denetleme yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Denetimde tek olumsuzluğa rastlanılmadığına dile getiren Yılmayan, bundan ahir süreçte dahi denetimlerin süreceğini vurguladı.

Yılmaz, karaya huruç noktasında dahi balıklara uzunluk denetimi yapıldığı belirterek, bu konuda çok kararlı olduklarını ve geçen yıllarda olduğu üzere kurallara uymayanlara ağır dünyalık cezalarının uygulanacağını sözlerine ekledi.

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz ise denetimlerin durumunda olduğunu rapor ederek, kurallara uyan meslektaşlarına teşekkürname etti.



Share: