Manisa’daki yurtlarda ağırlanan depremzedeler travmayı atlatmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Manisa’ya mevrut depremzedeler, valilikler koordinasyonunda yerleştirildikleri mikro ve konaklama tesislerinde depremin etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

“Asrın felaketi” adına nitelenen depremlerin etkilediği 11 ilden boşaltma edilen yahut zat imkanlarıyla Manisa’ya mevrut kestirmece 1000 depremzede, Valilik koordinasyonuyla kentteki amme ve özel konaklama tesislerine yerleştirildi.

Yunusemre ilçesindeki Ayşe Hafsa Padişah Yurdu’nda nazil depremzedelerden Ayhan Aşkar, eşi ve 2 çocuğuyla Hatay’ın Develik ilçesinden kendi imkanlarıyla Manisa’ya geldiklerini, tarifsiz aynı elem yaşadıklarını ve depremle alay malay kendilerini yumruk hariç attıklarını söyledi.

Evlerinin bunaltıcı hasar aldığını dile getiren Aşkar, “Eşim ve 2 çocuğumla gelişigüzel evdeyken depremin dinmesini bekledik, 20 saniyede bitecek zannettik, duvarların patlamasıyla evi türap kötü kapladı. Kendimizi print dışarı atabildik. Çok şükür binamız çökmedi amma ciddi hasar aldı. Dışarı çıktığımızda çok elem manzaralarla karşılaştık. Haddinden Fazla aşkın çöken çatı vardı etrafımızda. Bizim kurtuluşumuz mucizeydi.” dedi.

Eşi ve çocuklarının depremden çok etkilendiğini vurgulayan Aşkar, “Ayrıntılar şu anda arz ufak ayrımsız seste irkilip, korkuyorlar. Psikolojik desteğe ihtiyacımız var, töz anlamda şişman tıpkı deprem, bunun yaralarının sarılması yumruk, çokça kaybımız var. Cenabıhak sabır ve korkulu versin, telafi edilemeyecek kayıplar verdik. Cenabıhak milletimize devletimize arızalanma vermesin.” ifadelerini kullandı.

“Zaman alırken içimiz acıyor”

Aşkar, Manisa’dahi berenarı hamam karşılandıklarını, rastgele türlü ihtiyaçlarının giderildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Buraya gelince insanlar bizi bağırlarına bastı, temas nev ihtiyacımızı bloke etmek üzere seferber oldular. AFAD’a ve buradaki yurda yerleştikten sonradan değme şekilde apotr oldular. Burada o büyüklüğünde yunak ve ilgiyle yaklaştılar ki tığ kendi ihtiyaçlarımızdan haddinden fazla Hatay’üstelik kalanlarımızı düşündük. Halen ruhumuz orada, dem alırken içimiz acıyor. Bu travmanın atlatılması, edisyon ve ant takanak.”

Develik ilçesinden eşi, 9 yaşında kızı, 7 maaş ayrımsız eş bebeği ile gelen İsmail Daraoğlu dahi depremin arkası sıra apayrı bir aileyle gelişigüzel Manisa’ya doğru yola çıktıklarını, 11 emanet 1+1 eş tuttuklarını anlattı.

AFAD’a taşıt yaptırdıkları tam kaldıkları içtima sorulduğunu anlatan Daraoğlu, “11 can 1+1 dairede kalıyoruz deyince yurda yerleştirmeyi teklif ettiler. Bize birlikte mantıklı geldi. Buradaki imkanlardan yararlanıyoruz. Esen olsunlar bizi burada çokça gür ağırlıyorlar, tek eksiğimiz bulunmayan. Tanrı razı olsun.” dedi.

Share: