Teknolojik altyapıya topluluk bu iz lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti

Teknolojik altyapıya erbap bu iz lisesi, depremzede bölgesi üzere üretime geçti

MARDİN – Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kâin Mimar Sinan Mesleki Beceri ve Küçük Asya Lisesi, fabrika kabil facia bölgesine soba üretti. Demincek ise zelzele bölgesinden ayrıksı illere geçiş yapan öğrencilere gittikleri okulların ihtiyacı için çatlak ve masa üretiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kâin Mimar Sinan Mesleki Ustalık ve Küçük Asya Lisesi tıpkısı ayrımsız üretimlik kabilinden istihsal yapıyor. İçeresinde bir nice üretim alanı mevcut ekol, Güneydoğu Anadolu bölgesinin bildirme büyüklerinden birisi olma özelliğine sahip. Kahramanmaraş merkezli depremlerde kıyamet bölgelerinde ihtiyaç yerine tanıdık soba üretimi ise bu okuldan sağlandı.

Bakanlık, mülk ve ilçe müdürlüklerinin destekleriyle üretimi sağlanan çadır içi ve keçe dışı sobalar kıyamet bölgelerine ulaştırıldı. Kıyamet bölgelerinden mevrut öğrencileri kabul fail okulların ihtiyaçları ise bu okulda üretilmeye ve karşılanmaya bitmeme ediyor.

“Okulumuzu teknolojik zir yapısının gani olmasından kıran güdük süre istenilen her şeyi üretebilmekteyiz”

Mimar Sinan Mesleki Ustalık ve Rum Lisesi Meslek Müdürü Bülent Felek, okullarının teknolojik madun yapısının kaslı olduğunu ve istenilen eşyaları üretebilecekleri belirterek, okulun amme gurur ve kuruluşlarına, özel sektörde mevcut firmalara kişi döner kebap sermayesiyle üretimde bulunmakta olduğunu anlatım etti.

Ülkenin yaşadığı kıran olayının alelacele peşi sıra okulun bakanlığın ve yer, ilçe müdürlüklerinin katkılarıyla otağ içi ve deri dışı kalkmak üzere soba üretimi yaptığını hatırlatan Baht, “Bu soğuk havalarda vatandaşlarımıza ulama nail olmak namına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz aralıksız vardiyalı şekilde çalıştılar. Şu anda üstelik okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ekol sırası ve masası üretimlerimiz devam etmektedir” dedi.

Kıyamet bölgesinden iklim ve ilçelere dökme öğrencilerin bulunduğu okullarda artan ihtiyaçları diremek adına bakanlığın desteğiyle ellerinden geldiği büyüklüğünde çabaladıklarını söyleyen Yıldız, “Biz kısaca üç dönüş kabil bir sürede iki kol şeklinde 305 skor oba içi ve çadır dışı soba üretimi yapıp gönderdik. Okulumuz Güneydoğu’nun yeryüzü şişman okullarından tıpkı tanesi olmasıyla 2 bin 508 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzu teknolojik alt yapısının gani olmasından etraf bodur müddet mergup temas şeyi üretebilmekteyiz” diye konuştu.

“Devletimizin başı esen olsun”

Mimar Sinan Mesleksel Maharet ve Küçük Asya Lisesi 11. Derslik öğrencisi İsmail Aydoğan, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, “Öncelikle devletimizin başı sağlıklı olsun depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabıhak rahmet eylesin. Burada biz kıyamet bölgelerine çadır içi ve keçe dışı soba üretimi yapıyoruz” ifadelerine vadi verdi.

Öğrencilerden Abdurrahman Turfa ise, “Burada ayakyolu ve masalar üretiyoruz. Onlara esas yapıyoruz. Burada bütün maden işlemleri yapabiliyoruz. Facia bölgesine soba yaptık, onları gönderdik” şeklinde konuştu.

Share: