Üniversite hayatından vazgeçti, köyde hayvancılık yapmaya karar verdi

Darülfünun hayatından vazgeçti, köyde hayvancılık yapmaya karar verdi

ARTVİN – Artvin’üstelik amansız hastalık hastası annesi tedavisi için İstanbul’a seyretmek zorunda artan zinde, üniversite hayatından vazgeçip köyde hayvancılık yapmaya karar verdi.

Artvin’in Arhavi ilçesi Yolgeneç köyünde aktif Özhan Tekbakar (28), 5 yıl önceki annesine amansız hastalık teşhisi konulunca, tedavisi üzere ailesiyle gelişigüzel İstanbul’de göç aldatmak zorunda kaldı.

Liseyi İstanbul’de okuyan ve henüz sonradan üniversiteye hazırlanan canlı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü kazandı ancak hayatı olan karye yaşantısı aklından hiç çıkmadı.

Üniversite idrak etmek istemeyen, köyde hayvancılık düzenlemek isteyen gence, ailesi engel olsa dahi böylece sonun da sunu şişman hayali olan köye dönmeye karar verdi.

Ailesi, bu hayat senin hayatın pekâlâ istersen öyle yap demesinin arkası sıra, dünyalık irkmek için 1 yıl henüz İstanbul’da çalıştı. Biriktirdiği parayla köye dönerek benzeri kabak kafalı kayran Tekbakar’ın çiftliğinde şuanda 11 keriz bulunuyor.

Şehirde kaldığı giderek köyüne dönmenin hayalini kurduğunu anlatım eden Tekbakar, “İstanbul, maceramızın arından köyüme okşamak benim için baştan çağ kabul etmek demekti. Köyde asıl anlamda yaşadığımı anlıyorum.

Ailem köye dönmemi istemedi, zira hayvancılık yazmak tahakküm, bayağı değil. ‘Yazı namevcut kışı yok, herhangi bir ant hayvanlarla ilgilenmelisin. Üniversiteyi bitirip öyle köye ansız dön’ dediler. Ego da ısrar edince İstanbul’birlikte üniversiteyi bıraktım. Benzeri sene orda kaldım mülk biriktirip köyüme dönerek kalın kafalı aldım. Ömrümü burada buyurmak istiyorum, hayvancılık yaparak. Hayvancılık yapacak olanlara tavsiyem bu işi sevmeden hayvancılık yapamazsın” dedi.

Burada sabahları erken kalkıp kahvaltıdan önce ineklerinin yanına gitttiğini, onları yedirmeden kahvaltı yapmadığını belirterek “Sağımdan geçmiş ahırı temizliyorum, ineklere küspelerini verip sağıyorum. Elan bilahare eve çıkıp kahvaltı yapıyorum. Sütü makinaya çekip kaymağını ayırıyorum. Daha sonrasında tavuklara ve köpeklere yemeklerini verdikten sonra inekleri çözüp otlatmaya meraya götürüyorum. Banko eğitim çok kebir. O dönemde hep ayrımsız şehadetname telaşındaydı. Çevremdeki çoğu can neymiş gani şehadetname, mutlu tıpkısı sahn sunacakmış gibi düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Share: