Zor hoca bisikletiyle günlük 40 kilometre kat katediyor

Kırklarelili tekaüt sarıklı 75 yaşındaki Nihat Gayrı, çocukluk yıllarında başlayan çiftteker tutkusundan 62 yıldır vazgeçmiyor.

Babasının 1960 yılında ihsan aldığı bisikleti düşe kalka sürmeyi öğrenen Nihat Gayrı, tıpkı elan birlikte iki teker tutkusundan kopamadı.

Meslek hayatında fariza yaptığı okullara de bisikletiyle giden Farklı, tutkusunu yaşam biçimine dönüştürdü.

Diğer, ilerleyen yaşına karşın günlük hayatında ulaşımını sağladığı bisikletle geziyor, günde averaj 40 kilometre yol katediyor.

Yurt sınırlarını birlikte aşan tutkusuyla Avrupa’nın birçok ülkesinde ayaklık çeviren Diğer, AA muhabirine, babasının aldığı bisiklete evvel binişinde geçirdiği bir kaza dolayısıyla bisiklet sevdasının bire bir tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Bisikleti günce yaşamının ayrımsız parçası olarak kullandığını rapor fail Özge, bisiklete olan sevgisinin rastgele güzeşte çevrim arttığını kaydetti.

Bisiklet tutkusunun yaşamını renklendirdiğini vurgulayan Sair, “Otomobil ehliyetim birlikte var ancak gariptir 40 yıldır ehliyetim olmasına karşın bibi bir araba sahibi olamadım. Olamadım kelimesi yanlış esasında, olmadım zira arabayı alırsam kesinlikle çiftteker yaşamıma gerelti vuracağını düşündüm. Yani o mertebe bir velespit tutkunu biriyim.” diyerek konuştu.

Birçok Avrupa ülkesini bisikletle gezdi

Emekli olduktan bilahare bisikletiyle ensiz dışı gezilerine katıldığını anlatan Farklı, 2014 yılında Ren Nehri’nin doğduğu yerden Budapeşte’deki Estergon Kalesi’ne 1860 kilometrelik ince bir bisiklet yolculuğu yaptığını kaydetti.

Çekya’nın başkenti Prag’dan 2015 yılında Paris’e gittiklerini tamlayan Farklı, şöyle bitmeme etti:

“Avrupa’üstelik İspanya, Portekiz ve İngiltere dış birden süratle hep Avrupa ülkelerini bisikletle gezinti, görme ve yolculuk etme şansı elde ettik. Pandemi dolayısıyla site içerisinde 50 ve 60 kilometrelik turlar düzenlemekteyiz. 2011 yılında yaptığımız bir İzmir yolculuğunda 4 günde vardık oraya, yani yaklaşık 500 kilometreyi 4 günde aldık. Yolda geçirdiğimiz beş altı kaymakamlık ile Türkiye’bile derrace sürmenin, derrace sporu yapmanın tezyifkâr çokça tahakküm olduğunu ayırt ettim amma buna karşın mücadelemizi sürdürüyoruz. İnsanlara velespit kültürünü aşılamaya çalışıyoruz. Birçok bisiklet etkinliğine imza attık.”

Bisiklete binmenin sağlık açısından çokça müfit olduğunu vurgulayan Farklı, “75 yaşıma karşın günde 100 kilometre benim üzere zorlu fazla tıpkısı molekül rapor etmiyor. Haddinden Fazla dirilik üzere şişman ölçü üzere gözükse da yani bisiklete binmenin yaşı namevcut. Velespit günce yaşamımızın hassaten benim yaşamımın çok majör bire bir parçası.” ifadesini kullandı.

Share: