“Tığ Benzeri Takımız Projesi” değişik kültürlerden aileler ve çocuklarını arkadaş yapıyor

Toyluk ve Spor Bakanlığının “Tığ Bir Takımız Projesi” kapsamında ayrımsız araya mevrut Kastamonu ile Şanlıurfa’dan öğrenciler ve aileleri, hem birlikte adamakıllı ant geçiriyor hem bile yeni dostluklar kuruyor.

Bakanlığın Eğitim Araştırma ve Eş Güdüm Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, ülkenin farklı yerlerinden 24 ülke eşleştirildi.

Projenin uygulanacağı illerde 6 ve 7. sınıflarda öğrenim gören 44’er gence, tevakkuf ettikleri illerde 14 hafta boyunca spor ve sosyal uyum eğitimi verildi. Elan sonraları iller, ikişerli gruplar halinde birbiriyle eşleştirildi.

Eşleştirilen Kastamonu ve Şanlıurfa’dan öğrenciler, ağustosta Sazak Akkum Bilgisizlik Kampı’nda kamp yaparak, birbirlerini aşinalık fırsatı buldu.

Ardından öğrenci ve velilerden oluşan 70 yabanlık Şanlıurfa ekibi, Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Cahillik ve Spor İl Müdürlüğü personeli aracılığıyla aileler ve çocuklarına kentin tarihi, kültürel ve turistik yerleri gezdirildi.

Birbirleriyle arkadaş olan iki kentin mektepli ve velileri, Kastamonu Bilgisizlik Merkezinde, sevgi evlerinde artan dallar amacıyla bile verip bez süt kuzusu yaptı.

“Bu proje yeni arkadaşlarla tanışmamızı sağladı”

Şanlıurfa’dan mevrut velilerden Emine Sebep, AA muhabirine, etkinliği çok manalı bulduğunu söyledi.

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini gezip kanyonlarını, sahilini gördüklerini anlatan Saika, “Temas sabahleyin ‘Acaba bugün ne göreceğiz?’ diyerek coşkulu ve diri şekilde uyandık. Iyice bir aktiflik, oğlum bile ego bile çokça mutluyuz.” dedi.

Oğlunun Mersin’deki kampta Kastamonu’dan rüfeka edindiğini belirten Yıldırım, “Özellikle tedirginmiş ama ayrılırken ağlamışlar. Burada bile Kastamonu’daki velilerle tanıştık. Çokça domuzuna eş olduk.” diye niteleyerek konuştu.

Urfa’dan mevrut öğrencilerden Muhammed Tasavvur Koyuncu bile Sazak kampından sonradan ayrılırken ağladıklarını dile getirerek, “Ailelerimiz birbiriyle tanışıyor, bizler üstelik eğleniyoruz. Bu proje yeni arkadaşlarla tanışmamızı sağladı. Arkadaşlarımızla bağımız arttı. Asosyal arkadaşlarımız var, onlar bile sosyal olmaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Kastamonulu öğrencilerden Ermiş Yıldızoğlu ise projenin çok eğlenceli ve çalkantı donör olduğunu vurgulayarak, “Şanlıurfa’dan arkadaşlarımızla oyunlar oynadık, sırlarımızı paylaştık. Birbirimize oyunlarımızı öğrettik.” diye konuştu.

İmran Özdemir da Kastamonu’birlikte Şanlıurfalı aileler ve çocukları ağırladıkları üzere mutlu olduklarına işaret ederek, “Çocukların ayrımlı kültürden ayrımlı insanlarla tanışması, sosyalleşmesi, münezzeh güveninin gelişmesi açısından dolgunca aynı proje. Vakit Kaybetmeden çocuğum değil biz da eskimemiş dostluklar edindik.” dedi.



Share: