Ankara haberleri: Ankara merkezli 5 ilde ‘Narkopara’ operasyonu: 37 gözaltı

Ankara merkezli 5 ilde ‘Narkopara’ operasyonu: 37 gözaltı

ANKARA merkezli 5 ilde düzenlenen ‘Narkopara’ operasyonunda, düzme servet ile metal yön ticareti yaptığı belirlenen 37 bed, gözaltına alındı. Şüphelilerin, telefon dinlemelerinde yakalanmamak amacıyla şifreli müzakere yaptıkları ve eroine ‘Erol amca’, metamfetamine ‘Metin amca’ dedikleri belirlendi.

İl Güvenlik Müdürlüğü Finansal Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, düzme mülk ile metal yön ticareti yaptığı belirlenen cürüm örgütünü takibe aldı. Polisin 6 mahiye ustalık ve fiziki takibi sonucu Ankara merkezli İstanbul, Yozgat, Çankırı ve Hatay’de 200 personelin katılımıyla 57 şüpheliye yönelik eş anlı cerrahi müdahale düzenlendi. Operasyonlarda 37 aynasız, gözaltına alınırken, ayrıksı şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların bitmeme ettiği belirtildi. Öte yandan şüphelilere ilgili adreslerde yapılan aramalarda; 21 bin 500 lira sahte kâğıt para, 10 gram kokain, 47,6 gram metamfetamin, 23,4 gram eroin, 20 gram esrar, 200 şişe sahte ve gizlice viski, ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda fişek ve 32 sentetik komprime ele geçirildi. Yapılan incelemede ise şüphelilerin sosyal iletişim araçları platformlarından yapmacıklı dünyalık ile telefon, tablet, elektronik beyin üzere elektronik eşya alışverişi yaptığı ve uyuşturucu kullananlara özellik satışından bilahare mal üstü namına sahte banknotlar verdiği tayin edildi.

UYUŞTURUCULARA YAKIŞMAMIŞ İSİM VERMİŞLER

Şüphelilerin antrparantez telefon dinlemelerine yakalanmamak amacıyla şifreli ziyaret yaptıkları ve eroine ‘Erol amca’, metamfetamine ‘Metin amca’, bireşimli haplardan Lyrica’ya ‘Leyla abla’, Smyra’ya ‘Sam amca’ dedikleri belirlendi. Şüphelilerin, eroin satıcılarına ödeyecekleri paraları üstelik ‘borç’ olarak tabir ettikleri ve ‘torbacı’ların, yakalanmamak amacıyla sattıkları uyuşturucuları zat evlerinde ya birlikte güvenli belirledikleri metruk binalarda kullandırdıkları tespit edildi. Şüphelilerin, özellik kullananları isteklendirmek için farklı uyuşturucuları tattırdıkları, alelhusus beyaz zehir için ‘aşı yapma’ tabirini kullandıkları ve kullanıcıların mızrap parası bulabilmek üzere hırsızlık ilkin oluşmak için birçok ayrımlı suça karıştıkları belirlendi.



Share: