Içten Yüceer: “Dertli Katar Katliamı’nın Üzerinden Bin Ilkokul Yüz Elli Çağ Geçti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Ilgiyle Yüceer, Hastalıklı Katar Faciası ile ilişkin enstantane bitmeme ederken TBMM Genel Kurulu’nda; “25 yurttaşımızı yitirdiğimiz Dertli Tren Katliamı’nın üzerinden bin ilkokul beniz elli aktarılma geçti. Acılı aileler, 25 canın adaleti amacıyla, tıpkısı elan böyle acıların yaşanmaması için peşini bırakmadıkları bu davaya herkesin eş çıkmasını istiyorlar. Bu takı hepimizin” dedi.

CHP Tekirdağ Saylav Içtenlikle Yüceer, Çorlu Şimendifer Katliamı’na ilişik yargılamanın bugünkü duruşması bitmeme ederken, TBMM Genel Kurulu’nda saraka aldı. Yüceer, şunları söyledi:

“25 yurttaşımızı yitirdiğimiz Dertli Şimendifer Katliamı’nın üzerinden bin beş yüz elli periyot geçti. Izdıraplı aileler, dört yılı çok süredir üstü bulaşmak istenen hakikate, mahfazalı sorumlulara, ailelerin adalet arayışına yayılmak matlup gözdağına rağmen bire bir an olsun bu mücadeleden, davalarından vazgeçmediler. Suçu yağmuru attılar. Üzüntülü ailelere, davayı takip fail gazetecilere, avukatlara sevgili açıldı; milletvekiline, bana özet gönderildi. İhmallerin, eksikliklerin raporları ellerinde olmasına rağmen ‘Suçlu yağmur’ dedikleri ve üstünü kapatmaya çalıştıkları her duruşmada aileler hamur sorumluların ismini haykırmaya bitmeme ettiler. Bugün Çorlu Şimendifer Katliamı’nın 11’inci duruşması görülüyor. İşte, bu mücadeleyle 4 sanıkla giden davada yıllar sonradan 9 kişiyi elan hâkimiyet önünde göreceğiz. Yanık aileler, 25 canın adaleti amacıyla, tıpkısı elan hakeza acıların yaşanmaması üzere peşini bırakmadıkları bu davaya herkesin ehil çıkmasını istiyorlar. Bu takı hepimizin.”

Share: