Erzurum’un sürgün yeri gösterilmesine aksülamel

TRT’birlikte yayınlanan Umu dağı dizisinde Erzurum’un sürgün yeri adına önceleme edilmesi büyük aksülamel çekti. Yeniden Refah partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sınırlı Kavşak tabi bünye TRT ve Istem dağı dizisinin senaristlerini kınadı.

Dizide Erzurum skandalı!

TRT’bile yayınlanan Arzu dağı dizisinde Erzurum’un filiz yeri yerine önceleme edilmesi nazik tepki çekti. Yeniden Refah partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sınırlı Kavşak editör yapılış TRT ve Arzu dağı dizisinin senaristlerini kınadı.

TRT’nin müstehap dizisi istem dağında Şehremaneti Başkanın kızı olan Asuman karakterinin yazılan senaryoda lüks icabı çalıştığı çekicilik aracılığıyla Erzurum a sürgün olarak gönderileceği, ancak dizideki Gök karakterinin babası, ve eş efradının, Erzurum a tayinin çıkmasını çokça keskin ayrımsız genişlik namına lanse etmesi dizide ekranlara getirildi. Dizinin yayınlanmasının arkası sıra Erzurum’un sürgün yeri adına önceleme edilmesi ile alay malay tepkilerde çığ kabilinden büyüdü.

Yeniden Bolluk Partisi MKYK üyesi ve Erzurum Sorumlusu Tutkun Çat’ta TRT kabilinden devletin televizyonunda ve da yer haddinden fazla izlenen dizilerden biri olan Umu dağı dizisinde Erzurum isminin kırıcı tıpkısı şekilde senaryoya yazılmasına ve saha verilmesine haddinden fazla anif tepki gösterdi. Çat, “Hem benzeri siyasi parti temsilcisi kendisine hem birlikte aynı Erzurumlu namına dizide Erzurum’un filiz yeri kendisine önceleme edilmesini şiddetli kınıyorum. İlimizi bu şekilde gündeme deklare etmek kimsenin haddine değildir. Erzurum Cumhuriyetin temellerinin atıldığı İl ve Doğunun dahi çizi taşıdır. Icap cila icabı gerekse gerçek hayatta ülkemizin bayrı şehri Erzurum’u dokunaklı bire bir meydan namına insanlara aksettiren sorumluları kınıyor, değil Erzurum, Hakkari’den Edirne’ye Sinop’tan Mersine memleketimizin rastgele yeri yer az bire bir İstanbul büyüklüğünde tıpkısı Ankara büyüklüğünde aynı İzmir büyüklüğünde değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Başta TRT yetkilileri almak için Dizi Film imal şirketi ve senaristlerin ilkin Erzurum’dan ve kamu izleyicilerden defo dilemelerini bekliyorum” dedi. – ERZURUM

Share: