Bartın’daki eroin faciasına ait savca kabul edildi

BARTIN’ın Amasra ilçesindeki maden ocağı faciası ile ait hazırlanan savca, Bartın 1’inci Alçak Ceza Mahkemesi’nce akseptans edildi. Sav haset, gelecek hafta belirlenecek.

Amasra’da, 14 Ekim 2022’da Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Kurum Müdürlüğü’nde yaşanan maden faciasında 42 madenci hayatını kaybetti, 10 işçi da yaralandı. Amasra Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 24 sevimli gözaltına alındı, aralarında gurur yetkililerinin dahi olduğu 8’i tutuklandı, 16’sı adli kontrolle tutuklanmadan yargılanmak için başıboş kaldı.

Bartın Cumhuriyet Altını Savcılığı’nca 195 sayfalık savca hazırlandı. 116 müştekinin düz aldığı iddianamede; tutuklu Amasra Alım Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Terbiye Başmühendisi Yanardağ Aristokrat ve Başmühendis Mehmet Tural hakkında yaşamını yitiren gelişigüzel madenci amacıyla ‘olası kast ile isteyerek öldürme’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar dam istendi. Yöneticiler hakkında antrparantez ‘olası kast ile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama’ suçundan birlikte okkalı yaralanan 4 kişiden seçme biri için 1 sene 8 aydan 4 yıla büyüklüğünde mapushane dilek edildi. 4 yöneticinin toplam 846’şar sene 8’er aydan 1066’şar yıla büyüklüğünde hapsi istendi. Gayrı 4’ü vakfedilmiş 19 kişinin ise ‘bilinçli taksirle fücceten aşkın kişinin ölümüne ve yaralanmasına bozukluk olma’ suçundan 2’şer sene 8’er aydan 22’şer yıl 6’şar taban büyüklüğünde hapsi temenni edildi. Bartın 1’inci Ciddi Ceza Mahkemesi’nce savca, akseptans edildi. Sevgili gününün, ati hafta belirleneceği öğrenildi.

Share: