Gaziantep İslahiye’de 3 bin kişilik “Kalyon Konteyner Site” kurulumuna başlandı

Kalyon Holding, Gaziantep İslahiye’birlikte 3 bin nefis “Kalyon Taşımalık Şehir” kurulumuna başladı.

Holdingden yapılan açıklamada, Kalyon Holding’in, 10 ili etkileyen ve herkesi derinden yaralayan “asrın felaketi” ile ilgilendiren aksiyonlar aldığı, parçalanmamış desteklerini özellikle AFAD kalkmak amacıyla ait kamu gelgel ve kuruluşlar ile koordineli adına yaptığı belirtildi.

Açıklamada, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Delice, Gaziantep Valisi Davut Gül, 24. ve 27. Bölüm YANLIŞSIZ Parti Gaziantep Milletvekili, Ümraniye Belediye Reisi İsmet Sebep, YANLIŞSIZ Fırka Milletvekili Derya Bakbak’ın katılımı ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Kalyoncu, Kalyon Holding Toplumsal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı Reyhan Kalyoncu eşliğinde Kalyon Konteyner Kent’te incelemelerde bulunulduğu bildirildi.

“Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemal Kalyoncu önderliğinde bütün arka yönetimimiz ve 2 bin 336 gönüllü çalışanımızla sahada yer alıyoruz” denilen açıklamada, Kalyon Holding’in depremler nedeniyle aldığı aksiyonlara ilişkin şunlar kaydedildi:

“Gaziantep İslahiye’dahi 3 bin nefis Kalyon Konteyner Şehir’in kurulumuna başladık. Gelişmemiş vadede sıra panellerinin dahi kurulmasıyla kendi kendine yetebilen ekolojik benzeri kente dönüşecek olan Kalyon Konteyner Kent’te 450 metrekarelik çocuk oyun sahası, çamaşırhane, yemekhane, kreş ve mescit ile birlikte idari ofisler ve saatte 1.000 sayı ekmek tezyit kapasiteli tıpkı fırın da hazır olacak. Ana Ortaklık bünyesinde özellikle Kalyon Taşımalık Site için vacip olan eşya ve malzemelerin temini üzere aynı yardım kampanyası başlattık.

Depremde engel gören ve İGA’nın onarımını üstlendiği Hatay Hava Meydanı pistini 96 saat kadar bodur bir sürede hizmete hazır hale getirerek yardımların bölgeye ulaşmasında ciddi öneme ehil bu havalimanına uçuşların yeniden başlayabilmesini sağladık. BOTAŞ gaz boru hattı tamiratı amacıyla töz ekibi ve gereç gönderilmiş olup üç ana hattaki tamiratlar tamamlandı.

Gaziantep’te kapanan defa, ekiplerimizin çalışmalarıyla açılarak arkalama malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması sağlandı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yaklaşık 2 bin 379 vatandaşımızın tahaffuz, azık ihtiyaçlarını karşılamanın beraberinde gene üniversitemizin ruhiyatçı ve klinik psikolog ekibi ile depremzedelere ruh bilimsel destek vermeye, bilcümle imkanlarımızı Gaziantepli hemşehrilerimiz ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Tüm bu çalışmalarımızın yanında bölgede 14 vinç, 49 ekskavatör, 30 kepçe, 82 kamyon, 22 tır, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 mum kulesi, 156 ayrı cinsten hisse senedi makinesi, 4 nüsha jeneratör ile kıran bölgesinde bakım veriyor. Antrparantez 236 bin 245 giyim, 387 bin 492 azık paketi, 35 bin 384 battaniye & gaflet tulumu, 3 bin 458 tılsım, 41 titrem yakıt ve elan binlerce arkalama malzemesinin gönderimi sağlandı.

19 Şubat Alım Satım günü Üsküdar Nevçarşı’bile Kızılay ile birlikte dem bağışı kampanyası düzenleyeceğiz.”

Share: