Vanlı kadınlar depremzedeler üzere seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin peşi sıra Vanlı kadınlar depremzedeler amacıyla seferber oldu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen yıkmacı depremlerin ardından enkazlarda taharri istirdat çalışmaları devam ederken, depremzedeler amacıyla yapılan yardım çağrıları da müft kalmıyor. Tam ülkede olduğu kadar Van’dahi de zelzele bölgesine yardımların ulaşması amacıyla lazım bütün icraat devam ederken, Mimoza Karı Kooperatifi öncülüğünde ayrımsız araya gelen kadınlar ise depremzedeler üzere bere, atkı ve çorap örüp giysi dikiyor.

Van’ın yıllar önceki iki büyük zelzele yaşadığını ve bu nedenle yaşanan acının farkında olup bu çerçevede çalışmalara başladıklarını ifade fail Mimoza Avrat Kooperatifi Başkanı ve tıpkısı zamanda Sızgıt Mahalle Muhtarı Ferişte Kına, “Depremi duygun duymaz acaba ne yapabiliriz diye niteleyerek yönetim kurulu arkadaşlarımızla, üyelerimizle konuştuk. Televizyon karşısında oturup ağlamaktansa, yer sarsıntısı bölgesine destek çıkmamız gerektiğini söyledik. İlk kendisine yönetim kurulumuzla, üyelerimizle, öğrencilerimizle birlikte aramızda servet toplayıp kumaş aldık. Sonraları bu kumaşlardan 2-14 yaş arası eşofman takımları, iştahlı penyeler diktik. Bunun birlikte ezik, atkı, çorap ve eldivenler ördük. Buraya gelemeyen ve dikime havari olamayan arkadaşlarımız evlerinde kurabiye, çörek ve çörekler yaptı. Eli hırsızlık, iğne tutan dizge bindi verdi” dedi.

Yardımların iki defa şeklinde hazırlandığını tamlayan Kına, “Çok yorulan arkadaşlarımız gidip dinleniyor. Gayrı vardiyadaki arkadaşımız geliyor. Kıytırık olan tıpkı öz haddinden fazla büyüdü. Kadınlar koşa çift geldiler. Burada canla başla çalışıyorlar. Ego bu manada kendilerine çokça teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikilen ve örülen çul malzemelerinin daha sonra paketlendiğini belirten Kocabaşı Kına, yardımların kurumlar aracılığıyla yer sarsıntısı bölgelerine ulaştırıldığını söyledi.

Çalışmalarda meydan almanın gururunu yaşadığını belirten Çevrimli Belletmen Şenlik Işıklı ise “Acıları acımızdır. Tığ yıllar geçmiş bunu yaşadık. Tığ bile iki tahripkâr sarsıntı oldu. Onun amacıyla onları çokça çokça iyi anlıyoruz. Belki orada değiliz ama onlar amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Kim ne yapabiliyorsa, on paralık kimesne ayrımsız madde yapamıyorsa dua etsin. Bizde kendimizce bire bir şeyler yapmaya çalıştık. Memleketçe, ülkece bittabi seferber olduysak, biz bile burada anca seferber olduk” diye niteleyerek konuştu. – VAN

Share: