MHP’li Kılavuz Kaptan: “Vahap Seçer, Sazak Büyükşehir Şehremaneti Başkanlığından umum çektirilmeli”

MHP Sazak Mebus Olcay Kılavuz, Sazak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri personeli arasında 33 kişinin PKK/KCK, 5 kişinin FETÖ/PDY ve 2 kişinin üstelik Hizbullah terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını, 14 kişinin adli makamlarca tutuklandığını belirterek, ” Vahap Seçer’in geciktirilmeksizin Mersin Büyükşehir Şehremaneti Başkanlığından umum çektirilmesi gerekir.” dedi.

Yordam, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, Sazak Büyükşehir Belediyesinde yıldırı örgütü ile iltisakı kâin personelin olup olmadığına ilgilendiren istifham önergesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği yanıtı paylaştı.

Soru önergesine sunulan yanıtı okuyan Kılavuz Gemisi, “Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlık belediyeleri personeli ortada 33 can PKK/KCK, 5 sevimli FETÖ/PDY ve 2 hayat Hizbullah terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına münfail, 14 güç adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca; PKK/KCK terör örgütü içerisinde hayatiyet yürütmekte iken ölen ya bile yıldırı suçlarından mevkuf/mahkûm mevcut şahısların yakınlarından 33 kişi halen Mersin Ağacı Büyükşehir Belediyesinde çalışmaktadır.” bilgisini verdi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlık belediyeleri, teröre can suyu, teröriste rüya oldu”

Rehber, “İçişleri Bakanlığımızın vermiş olduğu bu yanıt, Sazak Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlık belediyelerinin teröre duygusal suyu, teröriste imge olduğunun, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kasteden cinayet şebekesine bittabi düzlük açtığının belirtik tescilidir. İçişleri Bakanlığımızın vermiş olduğu bu yanıt, Sazak Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin teröre ve teröriste finansör olduğunun, milletimizin alın teri olan kamu kaynaklarının teröristlere nasıl peşkeş çekildiğinin açık delilidir.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Mersin Ağacı milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’in kendisini bu iddiasını ispatlamaya davet ettiklerini hatırlatan Öncül, “İçişleri Bakanlığımızın istifham önergemize vermiş olduğu bu yanıt, Sazak Büyükşehir Belediyesi ve kaza belediyeleri, HDP, PKK’lıların karargahı haline dönüştürülürken alkış markajcı, çıyanlık Sazak’bile kol gezerken üç maymunu oynayan Büyük Uz Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel’e tarihi tıpkısı tokattır.” dedi.

“Sazak Büyükşehir Belediyesi, PKK’lı teröristlerin karargahı mıdır Vahap Seçer?”

Mersin Büyükşehir Belediyesindeki ihanetlerin bununla mecbur kalmadığını söyleyen Öncü, şöyle bitmeme etti:

“Mersin’deki galibiyet ayrımsız zamanda HDP’nin zaferidir’ diye, HDP/PKK sevgisini ortaya koyan Mersin Ağacı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazen haber sitelerinde meydan alan terör örgütünün güya yöneticileri ve PKK’lı hainlerle klan uzunluk fotoğrafları olan ‘İştar’ın Kızları’ adlı kitabında teröristleri güzel göstermeye çalışıp, bölen acımasız yıldırı örgütünün taleplerini meşrulaştıran, devletimizin Suriye’deki sınır ötesi operasyonlarını itibarsızlaştırıp DHKP-C adlı yıldırı örgütünün eylemlerini legal göstermeye çalışan Başkumandan Akinan adlı tıpkısı neymiş gazeteciyi önceki basın danışmanı kendisine atayıp, henüz bilahare da 90 saniyelik ayrımsız tanıtım videosu üzere tahminî 4 milyon TL kabil bire bir misil ödemiş; Mersin Büyükşehir Belediyesinin araçlarını bu yıldırıcı seviciye tahsis etmiş, üstüne tıpkı üstelik belediyenin ekipmanlarını ve personelini bu kişinin hizmetine vermiştir. Bu ihanetin izahı var mıdır? Sazak Büyükşehir Belediyesi, PKK’lı teröristlerin karargahı mıdır Vahap Seçer? Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kandil’in mal kaynağı mıdır Vahap Seçer? Mersin Büyükşehir Belediyesi HDP/PKK’ya ödediğin ve ödeyeceğin diyetin aracı mıdır Vahap Seçer?”

Vahap Seçer’in geciktirilmeksizin Mersin Büyükşehir Uray Başkanlığından ahali çektirilmesi gerektiğini dile getiren Öncül, “Bütün bu tarihi hakikatler göstermektedir kim; CHP’li Mersin Ağacı Büyükşehir Şehremini Vahap Seçer, devletimiz, milletimiz ve Türkiye’miz üzere ayrımsız milli asayiş sorunu haline gelmiştir. Vahap Seçer’in, Mersin Ağacı Büyükşehir Uray Başkanlığına bitmeme etmesi, Sazak’imiz, Türkiye’miz yerine nazik bire bir kızdırma ve yıldırma haline gelmiştir.” dedi.

Share: