Sındırgı’nın kurtuluşunun 100. yıldönümüne hususi şehitler alayı

Sındırgı’nın kurtuluşunun 100. yıldönümüne özel şehitler alayı

BALIKESİR – Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde antagonist işgalinden kurtuluşun 100. Yıldönümü iri aynı coşku ile kutlandı.

Arsıulusal Sındırgı Yağcıbedir Uçan Halı Şenliği 3 Eylül Sındırgı’nın Antagonist İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri ile perçinlendi. Milli mücadelenin 100. Yılına özel planlı Sındırgı Şehitler Alayı korteji balaban bandaj gördü.

Tarihini fark etmek, tanıtmak ve ona eş geçmek ilkeleri doğrultusunda Sındırgı’nın Kurtuluşu Etkinlikleri 1 Eylül Perşembe haset neşe ile başlatıldı. 3 Eylül Cuma haset Atatürk Büstü ‘ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan tebrik programı Yağcıbedir Mehterhane eşliğinde Sındırgı Şehitleri Alayı korteji ile devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anıtı önünden başlayan Sındırgı Şehitleri Alayına protokol üyelerinin yanı sıra, gaziler, yerli ve ecnebi konuklar ve yüzlerce birey katıldı. Süvari Cirit spor kulübünde atlarla korteje haremlik etti. Öküz arabaların, atların de kayran aldığı çarpışma yıllarının birlikte canlandırıldığı yürüyüşe bağlam büyüktü.

Cumhuriyet Meydanında tamamlanan Sındırgı Şüheda Alayı sonrasında halas haset etkinliklerinde protokol konuşmaları, milli mücadeleyi anlatan tiyatro gösterimi gerçekleşti. Evcil ve yabancı konukların ahali oyunları gösterisi bağlam ile izlendi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Sakil “Sındırgının antagonist işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Makbule Efelerin Koca kıyafetini giyip birlikte bu memleket amacıyla bu simge üzere bu vatan için çarpıştığı yılın, İbrahim Ethem Ileri Uç Oyuncusu’nın kaza mesleğini bırakıp ve dağlara çıkıp hangi işin var dağlarda diye niteleyerek soranlara “Yurt elden gittikten sonraları Palikarya gavuruna mı ilçe yapacağız” diyen o ruha seçme antlaşma ihtiyacımız var. Sındırgı bölgede milisler gelmeden ilk, tınlamalı kalabalık gelmeden önceki kendi bölgesini kurtaran ayrımsız memlekettir. Onun amacıyla bugün yıpranmamış neslimize tığ kuvay-ı milliyecileri Makbule Efeleri İbrahim Ethem Akıncıları yiğit yerine anlatıyoruz. 100. Yılında ongun kim bu memleketi kurtaran yiğit evlatlar var. Ruhun cıvıl cıvıl olsun Makbule Aka. Ruhun şen olsun İbrahim Ethem Akıncı. Ruhun sevinçli olsun Mustafa Kemal ve onların askerleri. Nice yiğitlere. Bizler sizin açtığınız o mübarek yolda ilelebet yılmadan yürüyeceğiz şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ruhları çalgılı çağanaklı olsun. Sındırgının düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı hümayun olsun” dedi.

Share: