Balıkesir Büyükşehir ‘Mutlu Patiler’ projesini hayata geçiriyor

Balıkesir Büyükşehir ‘Mutlu Patiler’ projesini hayata geçiriyor

BALIKESİR – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, fahri vatandaşlarla koordineli akıntı ederek birey dostların tagaddi, iyileştirme ve sahiplendirme işlemlerini kolaylaştırmak üzere Büyükşehir “Bahtiyar Patiler Projesi” dahilinde ‘Pati Bilgili’ları uygulamaya aldı.

Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki fert dostların; beslenme, hizmet ve tedaviye idrak imkanını artırıyor. Uray; hareketli baytar kliniği hizmeti veren VETBÜS, umum kuvvetli hayvan ambulansı VETBULANS, şehrin ciharıyek yanına yerleştirilen çaça mihrak noktaları patiler ve otobüs duraklarına yerleştirilen mama ünitelerinin arkası sıra “Pati Kartı” uygulamaya aldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Taharri Dairesi Başkanlığı’nın “Bahtiyar Patiler” projesi dahilinde gönüllü olan vatandaşlara ‘Pati Deneyli’lar dağıtıldı. Pati Iri sahibi vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları mamaları, çıkmaz hayvanlarıyla buluşturacak ve bu anların görsellerini birbirleriyle paylaşacak. Sonunda sokaklarda zinde can dostların tagaddi ihtiyaçları de görgüsüz tıpkı şekilde giderilecek. Pati Bilgili sahipleri sokakta kıpırdak fert dostların rehabilitasyonu ve sahiplendirilmesi kadar çalışmalarda da etken alım çalım alabilecek.

“Vatandaşlarımızın desteği bizim için haddinden fazla koskocaman”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Reisi Yücel Yılmaz’ın tamlık canlılara koşulsuz tabiiyet vizyonuyla çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini belirten Mekân Siper ve Taharri Dairesi Başkanı Volkan Karateke “Pati Karta topluluk olan vatandaşlarımızdan sahadaki çalışmalar için dümbelek ahit alacağız. Onların sahada göstermiş olduğu reaksiyon bizim üzere çokça kocaman. Sokaklardaki hizmetçi, rehabilitasyon ve sahiplendirme çalışmalarında bize bindi verecekler. Biz birlikte onlara süreli kendisine beslemeyle ait desteğimizi sürdüreceğiz. Bu yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın bize sahada yapmış olduğu kafasız dönüşler ve destekleri birlikte bizim çok heybetli. Çalışmaları daha çok birbirine bütünleşmiş yazar, elan müspet sonuçlara varmasını sağlıyoruz. 200’ün üzerinde vatandaşımız projemize katılarak fikir ve görüşlerini belirtip, Pati Bilgili üyeliklerini gerçekleştirdiler. Olumlu görüşlerini duyduğumuzda biz üstelik çokça mutlu olduk” diye niteleyerek konuştu.



Share: