Teknolojik altyapıya eş bu çığır lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti

Teknolojik altyapıya topluluk bu patika lisesi, depremzede bölgesi için üretime geçti

MARDİN – Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Beceri ve Küçük Asya Lisesi, üretimevi kabil kıyamet bölgesine soba üretti. Şimdi ise hareket bölgesinden apayrı illere geçiş işleyen öğrencilere gittikleri okulların ihtiyacı amacıyla mesafe ve masa üretiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Mimar Sinan Mesleki Ustalık ve Küçük Asya Lisesi bire bir aynı üretimevi kabilinden istihsal yapıyor. İçeresinde birçok istihsal alanı kâin meslek, Güneydoğu Anadolu bölgesinin genişlik büyüklerinden birisi olma özelliğine ehil. Kahramanmaraş merkezli depremlerde kıyamet bölgelerinde ihtiyaç kendisine görülen soba üretimi ise bu okuldan sağlandı.

Bakanlık, il ve kaymakamlık müdürlüklerinin destekleriyle üretimi sağlanan çerge içi ve oba dışı sobalar afet bölgelerine ulaştırıldı. Kıran bölgelerinden gelen öğrencileri akseptans fail okulların ihtiyaçları ise bu okulda üretilmeye ve karşılanmaya bitmeme ediyor.

“Okulumuzu teknolojik alt yapısının mebzul olmasından dünya bodur süre mergup herhangi bir şeyi üretebilmekteyiz”

Mimar Sinan Mesleksel Maharet ve Küçük Asya Lisesi Ekol Müdürü Bülent Nasip, okullarının teknolojik zir yapısının kaslı olduğunu ve mergup eşyaları üretebilecekleri belirterek, okulun amme çalım ve kuruluşlarına, özel sektörde bulunan firmalara kendi döner sermaye sermayesiyle üretimde bulunmakta olduğunu anlatım etti.

Ülkenin yaşadığı kıyamet olayının derhâl ardından okulun bakanlığın ve iklim, kaza müdürlüklerinin katkılarıyla çerge içi ve çadır dışı doğmak için soba üretimi yaptığını hatırlatan Şans, “Bu antipatik havalarda vatandaşlarımıza katkı icat etmek namına öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sakır sakır vardiyalı şekilde çalıştılar. Şu anda de okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda meslek sırası ve masası üretimlerimiz bitmeme etmektedir” dedi.

Kıyamet bölgesinden memleket ve ilçelere dökme öğrencilerin bulunduğu okullarda küsurat ihtiyaçları diremek adına bakanlığın desteğiyle ellerinden geldiği kadar çabaladıklarını söyleyen Yıldız, “Biz kestirmece üç periyot kadar tıpkısı sürede iki kez şeklinde 305 adet çadır içi ve çerge dışı soba üretimi yapıp gönderdik. Okulumuz Güneydoğu’nun yer büyük okullarından bir tanesi olmasıyla 2 bin 508 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzu teknolojik madun yapısının bereketli olmasından kıran gücük süre mergup herhangi bir şeyi üretebilmekteyiz” diyerek konuştu.

“Devletimizin başı sıhhatli olsun”

Mimar Sinan Mesleksel Ustalık ve Anadolu Lisesi 11. Dershane öğrencisi İsmail Aydoğan, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, “Öncelikle devletimizin başı sıhhatli olsun depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Burada tığ facia bölgelerine oba içi ve deri dışı soba üretimi yapıyoruz” ifadelerine meydan verdi.

Öğrencilerden Abdurrahman Bulunmaz ise, “Burada sıra ve masalar üretiyoruz. Onlara temel yapıyoruz. Burada bütün esrar işlemleri yapabiliyoruz. Facia bölgesine soba yaptık, onları gönderdik” şeklinde konuştu.

Share: