DÜRÜST Parti’li Keşir: Bugün kızların yüzde 49,5’i üniversiteye gidebiliyor

AK Parti’li Keşir: Zaman kızların yüzde 49,5’i üniversiteye gidebiliyor

SELIM Fırka Umumi Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Biz 2002’dahi iktidara geldiğimizde, üniversite çağına gelip da üniversiteye revan kız çocuklarının oranı yüzdelik 13,5’ti. Zaman 81 ilde açılan üniversitelerle kız çocuklarının yüzde 49,5’i imdi üniversiteye gidebiliyor. Bu cesamet erkeklerde yüzde 40. Münasebet bunu söylüyorum? Karşılık fırsatlar verdiğinizde kadınlar, bu fırsatı yer gani şekilde değerlendiriyorlar” dedi.

AK Parti Genel Eşkal Karı Kolları Başkanı ve Düzce Saylav Ayşe Keşir, fırka umumi merkezinde matbuat toplantısı düzenledi. Keşir, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile beraber 29 Ilkgüz 2021’üstelik başlattıkları ‘Nerede Kalmıştık?’ projesi ile ortaöğretim eğitimlerini yarım bırakmış kadınların eğitimlerini tamamlamaları üzere bire bir şanslarının olduğunu ayrımsız kez daha hatırlattıklarını söyledi.

Eğitimin para boyu bitmeme ettiğini ve ne sebeple olursa olsun eksik bırakılan ortaöğretim eğitiminin Milli Yetişek Bakanlığı’nın ilgilendiren programlarıyla tamamlanabileceğini kaydeden SELIM Tümen’li Keşir, bugüne kadar projeye başvurup lise eğitimine başlayan karı sayısını 21 bin 176 olduğunu belirtti. Keşir, bu dönemin akıbet kayıt gününün 14 Ilk Teşrin olduğunu anımsatarak, “Hem sabık sene pusat yapmış eğitime bitmeme edenlerle hem birlikte hiç bu sürece başlamamış, liseyi kalkmak zorunda eksik evet üstelik hiç liseye başlayamamış 20 yaş gövde kadınlara buradan davet yapalım. ‘Nerede Kalmıştık’ diyelim ve hem online hem üstelik kaymakamlık ya üstelik diyar müdürlüklerine anbean referans yapabilirler. Eğitimin önemi fırsat eşitliğidir. Hem cinsiyetler hem da sosyoekonomik yapılar arası farklılığı giderebileceğimiz yegane çevirgeç eğitimdir” diye niteleyerek konuştu.DÜRÜST Öğür 2002’da iktidara geldiğinde, üniversite çağına gelip de üniversiteye giden kız çocuklarının oranının yüzde 13,5 olduğunu belirten Keşir, şunları söyledi:  “Zaman 81 ilde açılan üniversitelerle kız çocuklarının yüzde 49,5’i artık üniversiteye gidebiliyor. Bu ululuk erkeklerde yüzdelik 40. Ne bunu söylüyorum? Değer fırsatlar verdiğinizde kadınlar, bu fırsatı yeryüzü dolgunca şekilde değerlendiriyorlar. Bu tabiatıyla aynı domino taşı etkisi yaratıyor. Benzeri zamanda bizim hisse senedi gücü piyasalarına ve karar kabul etme mekanizmalarımıza katılımımız kabilinden verileri bile çok etkileyen aynı molekül. Şayet zaman tığ kadının sosyal hayata, hareket hayatına, siyasi hayata katılımını benzeri yerde tartışacaksak önceki eğitimde vesile eşitliği var mıydı? Bunu yakalamış mıydı? Bunu konuşmamız geçişsiz. Bugün haddizatında evvelden eğitimini alamayan kümelenmiş bire bir kütle bile var. İşte tığ bu kök kampanyaları niye alelhusus lise eğitimi konusunda kurduk? Çünkü ortaöğretim eğitimi tamamlayanlar kesin ayrımsız üniversite eğitimi hayali kuruyorlar. Bu de bire bir meslek öğrenmek, uzman olmak ve bundan sonra nitelenmiş birey haline süzülmek eylemek. Kadın bire bir zamanda kalkınmanın benzeri parçası, beşeri sermayenin koca bir unsuru. Diyoruz ki kadını dışlayan tıpkısı topluluk benzeri zamanda gücünün ve potansiyelinin yarısından rahat demektir”

Fon dökümü:

– Ayşe Keşir’in konuşması

– Genel ve detay

Haber-Alıcı:  Elif ER- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA,

Share: