Bulgarlar bu nöbet bile oraya akış etti

Bulgarlar bu posta da oraya atak etti

Pazarcı esnafından Bulgar vatandaşlarına çağırma

Bulgarların Edirne ve Tekirdağ’dan sonra Kırklareli’nde üstelik ahzüita yoğunluğu

KIRKLARELİ – Kırklareli’nde gelişigüzel hafta kurulan Çarşamba pazarında Bulgar yoğunluğu yaşanırken, pazarcı esnafı Bulgaristan vatandaşlarının alışverişinden kıvançlı.

Kırklareli’nde rastgele hafta Tutkun Alışveriş Yerinde kurulan Çarşamba pazarında bu hafta Bulgar yoğunluğu yaşandı. Icap turlarla gerekse zat araçları ile Kırklareli’ne mevrut Bulgar vatandaşları, öncelikle şehir merkezinde dolaştıktan sonra adresleri Çarşamba pazarı oldu. Bulgarlar, meyve, sebze, balık ve giyim kabil birçok ihtiyacını sağladı.

Edirne ve Tekirdağ’dan sonradan Kırklareli’ndeler

Pazarcı esnafı Yahya Şentürk, Bulgar vatandaşlarının Çarşamba pazarında alışverişlerini yaptıklarını belirterek Kırklareli’ne davet etti. Şentürk, “Gelsinler alışverişlerini yapsınlar. Bizim pazarcı esnafımız memnun onlardan. Ben buradan izlem ediyorum sandık dolusu sivri, semere alıyorlar” dedi.

“Bulgarlar başımızın tacı, sabah akşam gelmelerini başvuru ederiz”

Palamutta bu yıl artımlı zaman geçirdiklerini söyleyen balıkçı esnafı Umutcan Müdahil de Bulgar vatandaşlarını çağırma etti. Karışan, “Bu yıl bahir çok fena hâlde ve artımlı. Sivri akını var. Karadeniz’den bayağı ayrımsız pelit akını oldu. Bulgar vatandaşları bu yıl maşallah var gidip geliyorlar. Etkin geçiyor inşallah böyle çoğalan geçecek. Bulgarlar başımızın tacı kesiksiz gelmelerini tavsiye mektubu ederiz” şeklinde konuştu.

Share: