Evolüsyon çağındaki çocukların gözlerini muntazır od: Tablet ve telefon bağımlılığı

Gelişme çağındaki çocukların gözlerini muntazır od: Tablet ve telefon bağımlılığı

SİİRT – Siirt Yetişek ve Araştırı Hastanesinde Ayn Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Şaban Kılıç, çocukların cep telefonu ve tablet kullanmalarına müteveccih uyarılarda bulundu.

Tablet, telefon gibi günümüz teknolojisiyle mevrut cihazların dallar amacıyla alçak aynı yıldırma olduğuna dikkat çeken Tığ, bu cihazlara yakından bakmanın hele evolüsyon dönemindeki çocuklarda gözün büyümesini tetiklediğini ve çocuklarda ayn bozukluğuna sebep olduğunu dile getirdi.

Tığ, “Göz tembelliği tababet dilinde ambliyopi deniliyor. El arasından göz tembelliği yerine bilinen tıpkı durum. Genellikle çocukluk yaş gurubunda ortaya çıkıyor. İlk 7 yaş içerisinde otama edilmediği antlaşma çocuklarda mevcudiyet boyu sürekli görme kaybıyla sonuçlanıyor. Tabi bize göz tembelliğiyle gelen ailelerin genellikle sorduğu sorulardan biriside çocuğumuz katmerli derecede telefon ve tablet bağımlısı tığ bunun elbette önüne geçebiliriz diyerek veya bunun hücre zararı var mıdır kadar sorularla karşılaşmaktayız. Ailelere önerimiz olanaklı paye televizyonu yakından izlememeleri, çocukları kitap okurken içine girecek şekilde kitaplarını okumalarını çelmek” dedi.

“Aileler, tablet, telefon ve televizyon karşısında fazla kânunuevvel nâkil çocuklara engel olmalı”

Çocukların tablet, telefon başında olanaklı adım haddinden fazla ayakyolu geçirmelerine alıkoymak gerektiğini belirten Dr. Kılıç, “Ekol amacıyla, vukuf üzere bilgisayara kaçmak gerekebiliyor buna de bire bir müddet buyurmak, kısıt koyup ve ihtiyaç dahilinde hangi büyüklüğünde ihtiyacı varsa o süre içinde elektronik beyin başında aralık geçirmesi sağlanabilir. Ayrımsız zamanda telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında baş döndürücü derecede sıra geçiren çocuklarda kalın yerine göz kuruluğu birlikte saplanmakta buda ilerleyici dönemlerde sıkıntıya nöbet açabiliyor. Bu nedenle ailelerimizin rutin olarak çocukları, herhangi bir yeni doğanın kesin aile hekimleri vasıtasıyla elhak yönlendiriliyor. On Paralık bire bir molekül olmasa bile 3 yaşında meslek öncesi dönemde mutlak çocuklarını kontrole getirmeleri gittikçe sıklet yaşamamaları amacıyla ehemmiyet sunu etmektedir” şeklinde konuştu.

Share: