Acun Ümit Canlı U21 Karate Şampiyonası’nın açılış seremonisi yapıldı

– Acun Ümit Genç U21 Karate Şampiyonası’nın açılış seremonisi yapıldı

KONYA – Konya’de başlayan Dünya Ümit Güre U21 Karate Şampiyonası devam ederken, şampiyonanın seremonisi sporcu ve yetkililerin katılımıyla yapıldı.

Konya’de evvel başlayan Acun Ümit Zinde U21 Karate Şampiyonası sürüyor. Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde bitmeme eden şampiyonaya 105 ülkeden bin 859 sportmen katılım sağlıyor. Bu çerçevede şampiyonanın seremonisi bugün Konya Valisi Vahdettin Özkan, Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Umumi Müdürü Mehmet Baykan, Acun Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Cahillik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Delicesine, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Karate İl Temsilcisi Mustafa Baltacıoğlu, memleket protokolü, federasyon yetkilileri antrenörler ve sporcuların katılımıyla yapıldı. Sporcuların merasim yürüyüşü ile başlayan seremoni İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bitmeme etti.

Açılış seremonisinde meşveret özne Konya Valisi Vahdettin Özkan, şampiyonanın Konya’nın aile sahipliğinde düzenleniyor olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu anlatım ederek, “Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos’a, Türkiye Karate Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz’a, Cahillik ve Spor Bakanlığımızın temsilcilerine, Büyükşehir Şehremaneti Başkanlığına, sporcularımıza ve organizasyonda emeği gecen herkese haddinden fazla teşekkürname ediyoruz. Tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle ve ana sporuyla bayrı bir kent olan Konya’mızda sunturlu mesafe geçirmeniz temennisiyle cümle sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Daha esbak yıllarda bu tarzda benzeri organizasyona katılmanın dahi görüntü olduğunu söyleyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Arslan Abid Uğuz, “7-8 ülkenin katıldığı Balkan Şampiyonalarından gümüş, tunç madalya aldığımız ve ülkece şenlik duyduğumuz dönemleri hatırlıyorum. Deminden ise 100’den fazla ülkenin, 2 bine mümasil sporcunun katıldığı böyle büyük önemli benzeri organizasyona eş sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Toyluk ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan birlikte, karatnin acun sporu amacıyla ve Türkiye için çokça mehabetli ayrımsız dal olduğunu belirterek, “Karate Türkiye’nin önde gelen branşlarından birisidir. Bunu Tokyo Olimpiyaları’nda 4 madalya ile tamamen açığa çıkartmış bulunuyoruz. Bu organizasyonun Türkiye’de, Konya’dahi yapılmasından dünya Dünya Karate Federasyonu Başkanımıza teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ise Konya’de bulunmaktan muhit çokça mutlu olduğunu anlatım ederek, organizasyonda emeği güzeşte herkese teşekkürname etti ve turnuvaya katılan sporculara başarılar diledi.

Share: