Dönen karı görenleri şaşırtıyor…Evin yönü yegâne tuşla değişebiliyor

Dönen sülale görenleri şaşırtıyor…Evin yönü tek tuşla değişebiliyor

RİZE – Rize’nin Ardeşen ilçesinde ruhlu Cemil Eksilmez isimli vatandaşın yaptığı dönen evi görenler şaşkına dönüyor.

Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi yolu üzerinde bulunan dış mimarisi ile şaşırtan evin özelliğini öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Güneysu ilçesine sınırlanmış Güneli köyünde 93 yaşında hayatını kaybeden Bilal Atasoy’un rüzgar hızı ile dönen evinin arkası sıra bu yol Ardeşen ilçesinde inşaat ve üstlenme işleri ile uğraşan Cemal Eksilmez isimli vatandaş biricik tuşla dönebilen familya inşaat etti. Görenlerin şaşkınlıkla izlediği sülale içtimai medyada bandaj görüyor. Mail zamanda kol üretime geçilecek dönen ocak yurtdışından dahi rica alıyor.

“Seccadeyi değil evi kıbleye çevireceğiz”

Ev amacıyla nişancı sürecinin başladığını söyleyen Cemil Eksilmez, “Tığ gölge tarafında olduğumuz devir evimizi güneşe atıf ihtiyacı duyuyoruz. Bu familya dönen familya amma döndürülebilen aynı evdir. Zat istediğimiz zaman evi manzaraya veya güneşe karşı çevirebiliyoruz. Burada zaman zaman eleştiriler alıyoruz. Biz namaz kılarken ne yapacağız diyorlar. O zaman evi kıbleye makul çevireceksin. Seccadeyi değil evi kıbleye çevireceğiz. Hakeza itici espriler oluyor. Bu evi evvel tasarladığımız zaman coğrafi yapıdan kaynaklı böyle benzeri molekül dilek ettik. Biz bu sistemi oluştururken 2-3 kamer Ar-Ge çalışması yapıldı. Pratikte en ferah son veren sistemi kabullendik ve yaptık. Yaptığımız dizge ağız ağıza Avrupa standartlarına uygundur. Zaruri bütün evraklarını aldık. Evimizde patent aşamasında mümasil zamanda sonuçlanacak” şeklinde konuştu.

Karı yurtdışından bile murat görüyor

Evin yurtdışından sakil aynı murat aldığını belirten Eksilmez, “8 aydır yaptığımız çalışmanın son 2 ayında kısmen tıpkı birçok paylaşımla telefon trafiği arttı. Mümasil komşumuz olan Gürcistan’dan kâm var. Kanada’dan çok iyi temenni aldık. İngiltere’den aynı firma bizimle görüşmek istiyor. 2 kamer içerisinde böyle aynı şeyle karşılaşmamız bizi de heyecanlandırdı. Bizi heyecanlandıran genişlik gerçekte ülkemiz amacıyla oldu. Böyle bire bir evin bu büyüklüğünde ilgi göreceğini anlayış etmiyorduk. Bizde bu süreçte ilgiye pekâlâ değer verebiliriz diye niteleyerek düşünüyoruz. Dizi benzeri üretim için Mart yahut April ayına kendimizi hazırlıyoruz. Giden eş, üstü açılan ev gibi projelerimiz da var” ifadelerini kullandı.

Share: