Bulgaristan’da laboratuvar krizi: Tırlar günlerdir Edirne sınırında bekliyor

Bulgaristan gümrüğünde yaşanan laboratuvar krizi zımnında Edirne Kapıkule Temel Kapısı’nda tır sürücülerinin bekleyişi devam ediyor. Özellikle kâr ve sebze haiz şoförler, ürünlerinin çürümesinden bulut ediyor.

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrüğünde besin çözümleme laboratuvarının kapatılması cihetiyle Edirne Kapıkule Cızık Kapısı’ndaki tır sürücülerin bekleyiş saatleri uzuyor. Bekleme saatlerinin uzaması dolayısıyla tır sürücüleri bu duruma çözüm bulunmasını istedi.

Yükünü Mersin’den alarak Ukrayna’nın başkenti Kiev’e uzatmak amacıyla Kapıkule Cızık Kapısı’nda tır parkında muntazır Soyluluk Yara, “Ark yük yükleyen tırların bekleme süresi tahminî namına 42 saatten 52 saatte kadar değişebiliyor. Sonuç yükü yükleyen tırların ise bekleme süresi 24 saat sürüyor. Ego yükümü Mersin’den yükleyerek Ukrayna’nın başkenti Kiev’e götürüyorum. Imdi Bulgaristan gümrüğünde yüklerimizin analizleri olmuyor. Alınan numunelerin analizleri başka yerde yapılıyor. Bu yüzden malın ve şoförlerin beklemesi süresi daha çok uzuyor. O nedenle hem firmalar hem da şoförler iri rehavet yaşıyor. Buradaki çözümleme bu şekilde bitmeme ederse turunçgiller mevsiminin başlamasıyla bize balaban benzeri sıkıntı oluşturacaktır” dedi. – EDİRNE

Share: