Basın Müzesi büyük bağ görüyor

Basın Müzesi şişman sargı görüyor

ELAZIĞ Elazığ Belediye Reisi Atmaca Şerifoğulları’nın, ‘Müzeler Şehri Elazığ Projesi’ çerçevesinde avlu geçirdiği Elazığ Matbuat Müzesi, vatandaşlar marifetiyle büyük bağ görüyor.

Elazığ Belediye Reisi Mecnunca Şerifoğulları, 11 ana başlıkta açıkladığı 100 projeyi hayata geçirmeye bitmeme ediyor. Bu çerçevede Harput mimarisinin arz adamakıllı örneklerinden biri olan ve 1800’lü yıllarda inşa edilen Sağir Müftü Konağı, Matbuat Müzesine dönüştürüldü. Harput mimarisine makul yerine dizayn edilen Elazığ Basın Müzesi, şehrin hars ve turizm yaşamına kazandırıldı. Matbuat tarihine mum markajcı ve matbuat tarihinin hafızasının canlandırıldığı müzede, rehavet kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok matbuat eser materyali saha aldı. 10 Ocak’ta açılışı yapılan müze, vatandaşlar yoluyla nazik rabıta gördü. Henüz önceki böyle tıpkısı müze görmediklerini dile getiren ziyaretçiler, emeği geçenlere teşekkür etti. Çokça evire çevire ve tam olduğunu belirten temaşa ve sinema sanatçısı Abdullah Şekeroğlu, “Düşüncede dört dörtlük. Elazığ’ın vazgeçilmez ihtiyacı olan ayrımsız müzeydi. Belediye Reisi Şahin Şerifoğulları’na hakeza benzeri müzeyi şehre kazandırdığı üzere hangi kadar teşekkürname etsem azdır. Bu bina senelerce dam namına kullanıldı ve sahipsizdi. Camları kırılırdı, içerisi bozuk kokularla doluydu. Deminden çok pir ergin”

İstanbul Elazığlılar Müracaat Derneği Başkanı Mehmet Demirbağ, “Çocukluğumdan beri fon ediyordum. Mardin, Urfa, Gaziantep ve İstanbul’a gittiğim zaman sebep Elazığ’da hakeza benzeri özdek bulunmayan derdim. Çokça duygulandım. Çok domuzuna şeyler işlenmiş. Belediye başkanımıza hepsine şükranlarımı sunuyorum. Şahin Şerifoğulları geldiği günden beri üstüne koyarak giden aynı insan, tebrik ediyorum. Mükemmel aynı tasarım reşit. Elazığ’ın ihtiyacı olan ayrımsız müzeydi” diye niteleyerek konuştu.

Share: