Meyve suyu alırken bu etkenlere özen: Bir Nice hastalığı tetikleyebilir

Sonuç suyu alırken bu etkenlere ilgi: Bir Nice hastalığı tetikleyebilir

MARDİN – Mardin Artuklu Üniversitesi Tababet Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Çekişme, ötede meful gıdaların tüketilmesiyle bir nice hastalıkta yüzdelik 15 ile 30 arasında artışa hastalık olduğunu değerlendirerek uyarılarda bulundu.

Doç. Dr. Hasan Basri Uğraş, semere sularının dizin kısmına bakılması gerektiğini belirterek, meyve suyu ifadesi metin bire bir meşrubat imajı verilmekte olduğunu söyledi. Meğer kâr suyu görünümünde olan ve ambalajları birbirine mail dört ekip hazır içecek işaret bulunmakta olduğunu nâkil Dr. Kavga, “Ahali beyninde bu dört kadro meşrubat dahi kâr suyu adına değerlendirilebilir. Bu dört kol ürünün içerikleri ve sağlığa muhtemel etkileri birbirinden ağız ağıza farklıdır. Bu farkların çokça bol bilinerek hangi yemiş suyunun tüketileceğinin tercih edilmesi gerekir. Ambalaj ve dış görünüş bakımından ilk bakışta birbirine haddinden fazla yakın bu mahsulat içerik adına haddinden fazla farklıdırlar dedi.

Bu dört grup ürünün içerikleri ve sağlığa muhtemel etkileri birbirinden tamamen değişik olduğunu kaydeden Dr. Çarpışma, “Bu farkların çok ferah bilinerek hangi yemiş suyunun tüketileceğinin tercih edilmesi gerekir. Ambalaj ve aut dekor bakımından geçmiş bakışta birbirine haddinden fazla yakın bu ürünler muhteva kendisine çokça farklıdırlar. Yüzde 100 sonuç suyu yazan ürünler, hoppadak semere suyu içerir. İçinde boya, tatlandırıcı ve ayrımsız gıda ulama maddeleri bulunmaz. Arada Sırada havari yerine sitrik asit diyerek tanıdık sitrik asit eklenebilir. Bu sebeple, ürün suyu ifadesi öncelikli tercih sebebi benzer. Yemiş nektarı yazan ürünler ise alelumum yüzdelik 40, 50 civarında yemiş içerirken, arttırma olarak mütenevvi tatlandırıcılar eklenir” diye niteleyerek konuştu.

Bazı nektarlara yardım maddesi birlikte eklenebileceğini dile getiren Dr. Kavga, “Arz katıksız yapıda ve en birkaç katkı maddesi içeren ürün nektarları, ürün suyundan sonraları ikinci tercih mümkün. Kimyevi ve sentetik tatlandırıcılar namına tabii şeker eklenen meyve nektarları kısmen daha zinde ayrımsız yeğleme cins. Meyveli içecekler ise yüzde 10, 20 kabilinden bir iki miktarda yemiş içeriğine çeşitli ilave katkı maddeleri ile elde edilir. Katılan azık ulama maddelerinin sayısı ve miktarı arttıkça, yüzde 100 yemiş suyuna bakarak elan riskli duruma dönüşür. Sonuç Aromalı içecekler ise çok beş altı miktarda yemiş içeren veya on paralık meyve içermeyen, neredeyse ağız ağıza besin boyaları, çeşitli yardım maddeleri ve aromalarla semere suyu görüntüsü bırakılmış içeceklerdir. Saf semere suyuna sunma ırak ve arz bileşimli karışım içeren eser grubu ürün aromalı içeceklerdir” şeklinde konuştu.

“Meyveli içeceklerde ve semere hoş kokulu içeceklerde gördüğünüz elvan meyveden artım içindeki boyadan kaynaklanmaktadır” diyen Dr. Cidal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ürünler bir nice gıda ulama maddesi içermektedir. Kimyevi ve bireşimli boyalar ve koruyucular, tatlandırıcılar, etil alkol ihtiva ihtimali olan aromalar ile tuhaf ve riskler barındırabilecek bireşimli tıpkısı meşrubat ortaya çıkmaktadır. Çoğunun süresince kadar neredeyse hiç semere yoktur ya da az miktarda sonuç vardır. Kimyasal boya, yapay tatlandırıcı, kimyasal yardımcı, kimyevi karışımlı aroma ile sonuç suyu görüntüsü, tadı ve kıvamı verilmiştir.”

“şeker hastalığı görülme sıklığının yüzdelik 15 arttığı gösterilmiştir”

Katmerli (ultra) kenarlı gıdaların sürekli ve faziletli miktarda tüketilmesi sonucunda, obezite sıklığının arttığı, duygu yaradılış hastalıklarının vazıh kendisine elan fazla görüldüğü, metabolizma bozukluklarını içeren hastalıkların yüzde 30 arttığı, hoppadak yüzdelik 10 daha çok lüks işlenmiş besin tüketimi ile şeker hastalığı görülme sıklığının yüzde 15 arttığı gösterildiğine değinen Dr. Savaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Ayrıca işkembe, çöz hastalıkları, kriz, kanserler, muafiyet kaybı ve astım kabil bir nice hastalığın artışıyla şiddetli meful besin tüketilmesi ilişkilendirilmektedir. Bu sebeple en zinde beslenme biçimi arz katıksız gıdaların tüketilmesidir. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda, arz bir iki ulama maddesi içeren, genişlik doğal ve genişlik bir iki işlemden önceki gıdaları yeğleme etmeliyiz. Zira erdemli miktarda kimyasal katkıya maruz kalmanın temelli zararları bahis konusu tür.”

Kategorik ürün suyu tüketilecekse, keyif risklerini göz önüne alındığında, öncelikle yüzde 100 yemiş suyu, daha sonraları kâr nektarı başvuru edilebileceğini kaydeden Dr. Cenk, “Meyveli içecekler ve semere hoş kokulu içecekler haddinden fazla çok beş altı miktarda ürün içerdiklerinden ve bir nice kimyevi azık katkı maddesinin arttırma edilme ihtimalinden dünya adam sağlığı açısından riskli olabilir. Zinde besin tercihi üzere minimum bir hikmet gereklidir. Yüzdelik 100 ürün suyu, su, benzin, katık, ayrımsız dilim limon sıkılmış girintisiz çıkıntısız maden suyu kabilinden katıksız içecekler çokça faydalıdır. Düzenli tüketilebilir.” ifadelerinde bulundu.

Share: