“Sigara sem kaybına neden oluyor”

Vukuf insanlarının yaptığı bir araştırı sonucu, günde 1 paketten fazla sigara içen kişilerin, sigara içmeyenlere veya haddinden fazla birkaç sigara içenlere göre elan elem sema eşiklerine cemaat olduğunu ortaya koydu. Konuyla ilişkin 3 Mart Acun Kulak ve İşitme Haset öncesi değerlendirmelerde mevcut Türkiye Sigarayla Cidal Derneği Umumi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Entelektüel, “Bu boyut hangi efsus kim ürkek içiciler için de makbul” dedi.

Uzmanlar, sigaranın sağlam çokça keyif sorununun beraberinde sema sağlığını üstelik pahal etkilediğini ortaya koydu. Konuyla ilgilendiren açıklamada bulunan Doç. Dr. Mustafa Aydın, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Sigara, içerdiği dokuncalı maddeler ile sem sağlığımız üzerinde aksi etkiliyor ve sema kaybına neden oluyor. Bu genişlik hangi yazık ki güre içicileri üzere bile geçerli benzeri ebat.” dedi.

Sigaranın duygu ve yaradılış hastalıkları ile akciğer hastalıkları başta olmak amacıyla bir nice hastalığa sebebiyet verdiğine dikkat çekici Doç. Dr. Entelektüel, “Bilindiği üzere sigaranın süresince 4500 civarında zararlı kimyevi mevcut. Bunlar vücutta kavi çokça organı uğur alarak hasar oluşturmaktadır. Kulak birlikte etkilenen organlardan tıpkısı tanesi” diye sigaranın sema sağlığı üzerine dahi damarı bozuk etkilerinin olduğuna dikkat çekti.

Pasif içicilerin riski yüzde 28

Sigara içenler ile dumanına maruz mütezayit yetişkinlerin efdal oranda işitme kaybı riski taşıdığını belirten Doç. Dr. Mustafa Entelektüel, “Yapılan çalışmalara bakarak sigara içen dirilik, dumanı ortama saldığında onunla alay malay ensiz partiküller da salınıyor. Gözle görülmeyen partiküller çocuğumuz ve üste hayvanlarımız eliyle solunarak kana karışıyor. Sigara içmeyen fakat sigara dumanına maruz artan güre keş kişilerin sema kaybı riski yüzdelik 28 oranında artıyor. Bu gibi durumlarda, alelhusus siktirici çocuklarda orta kulak iltihabı çokça yoğun rastlanan tıpkısı boyut olduğundan bala sağlığına aksi etkileri çokça nazik.” diyen Işıklı, sigarayı bırakmanın veya azaltmanın ve yaman dumanına ürkek olarak maruz kalmaktan kaçınmanın sem kaybını iri oranda hafifletmek üzere balaban olduğuna özen çekti.

Sağlığımızı arkalamak bizim elimizde

Sigarayı bırakmanın hem özlük sağlığımızı hem üstelik gelecek nesillerin sağlığını destek olmak için makro olduğunu kaydeden Doç. Dr. Münevver akıbet adına şunları kaydetti: “Sigarayı artırmak ve sağlığımız korumak bizim elimizde. Geleceğimiz bizim elimizde. Değme ant söylediğimiz üzere sigaranın serencam molekülü namevcut olana kadar mücadeleye devam edeceğiz.” – İSTANBUL

Share: