uzman hekim Kübra Mütedeyyin Demiray YANLIŞSIZ Parti’den aday adayı oldu

Manisa’daki eğitiminin ardından Türkiye’nin çeşitli illerinde tabiplik özne ve akıbet adına Bitlis İl Sağlık Müdürü namına görevini örümcek Uzm. Dr. Kübra Dindar Demiray, kamudaki görevinden ayrılarak DÜRÜST Öğür Manisa Milletvekilliği için namzet adaylığı başvurusu yaptı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Mebusluk Genel Seçimleri için namzet adaylığı başvuruları başladı. Manisa’nın yetiştirdiği majör canlı bürokratlardan biri olan Uzm. Dr. Kübra Dindar Demiray, AK Öğür Manisa İl Başkanlığı’na her an namzet adaylığı başvurusunu yaptı. Şehir merkezi ve ilçeler amacıyla çok iddialı projeler hazırlayan Demiray, Manisa’da ‘çağcıl dönüşüm’ün öncüsü doğmak istediğini vurguladı. Başvuru belgelerini teslim düz SELIM Parti İl Başkanı Salih Çabuk, Demiray’a yöntem önünde başarılar diledi.

Bitlis İl Esenlik Müdürlüğü sürecindeki çalışmalarıyla kentte takdir toplayan Demiray, çocukları, gençleri ve kadınları önceleyen ateş parçası bir siyasi profil çizmeye hazırlandığını belirterek, “Siyaset ayrımsız simge yarışıdır. Görev verildiği takdirde Manisalı hemşehrilerimle birlikte kentteki modern dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyorum” dedi.

Yurt içi ve sıkı dışında kebir çalışmalar örümcek ve ense düzey görevler kayran Uzm. Dr. Kübra Dindar Demiray, tarım ve uran kenti olan Manisa’nın bu alanlarda haddinden fazla henüz mebzul noktalarda olması gerektiğini, kentleşme, kültür, yetişek ve esenlik alanında da matlup seviyeye ulaşmasının araç olduğunu vurguladı. Demiray, “Bayrı şehrimiz Manisa’nın bildirme balaban ve evgin çözülmesi gereken sorunu kentleşme. Yaşadığımız sonuç deprem, bu konunun hangi kadar dirimlik olduğunu gösterdi. Merkezi hükümet ve evcil yönetimlerle gelişigüzel birinci merhale yer sarsıntısı kuşağı olan Manisa suret ve ilçelerini yeryüzü güdük sürede depremlere amade hale getirmeliyiz. Bu konuda yer mehabetli görev siyasetçilere düşüyor” diye konuştu.

“Kentleşme Batı’ya kaymalı, raylı herkes olmalı”

Manisalıların daha emniyetli ve konforlu konutlarda yaşaması için geniş yetenekli proje çalışmaları içinde olduğunu ve saylav seçildiğinde önceliğinin bu projeleri hayata etmek olacağını anlatan Uzm. Dr. Demiray, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Öncelikle şehir merkezindeki yaşamın seçkin anlamda emniyetli kuzuluk getirilmesi için çokça serbest çaplı icraat düzenlemek gerekiyor. Manisa’nın yıpranmamış ve akva konutlarla batıya; Yuntdağı bölgesine doğru hemen kayması gerekiyor. Bunu yurttaş açısından çekici ayla aktarmak üzere hükümet ve mülki idare ortaklığıyla hafif raylı muvasala sisteminin acilen devreye konması ve ulaşımın rahatlatılması gerekiyor. Manisa süratle gelişen sanayisine eşit kentleşme açısından ne eyvah ki geride kaldı. Kabına sığamayan aynı kent haline geldi. Bugün sanayide müteharrik insanların ve Manisa Çap Bayar Üniversitesi’nde (MCBÜ) eğitim gören öğrencilerin yüce tıpkı bölümünün tahaffuz sorunları dolayısıyla İzmir’den gelip gitmesi Manisa üzere balaban aynı ket. Bu safiha değişmediği sürece, insanlarımız, gençlerimiz Manisa’üstelik yaşamayı alımlı bulmadığı sürece arasında sakil ayrımsız sorun var demektir. Bu tabloyu değiştirecek, sistem için Manisa’yı haddinden fazla alımlı tıpkı site haline getirecek mefret projelerimle kentimi TBMM’dahi piyes etmeye talibim.”

Çocukları, gençleri ve kadınları önceleyen tıpkısı siyasa hedeflediğini kaydeden Uzm. Dr. Demiray, “Manisa başıboşluk üstüne özge illere bakarak oranla henüz iyi durumda ancak çocuklar, gençler ve kadınlar için daha yaşanılabilir ayrımsız şehir haline gelmemiz gerekiyor. Bu dahi akilane projelerle, merkezi yönetim bütçesinden bu konularda icraat yapmakla çözülebilir. MCBÜ’üstelik 50 binden fazla öğrencimiz eğitim görüyor. Manisa benzeri sanayide olduğu kabilinden eğitimde üstelik çokça alçak benzeri potansiyele eş fakat bu potansiyeli umum adına kullandığımız söylenemez. Manisa’ya ‘öğrenci kenti’ kimliğini kazandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Çiftçiler amacıyla üretim çeşitliliği artmalı”

Türkiye’nin sunu kebir tarım kentlerinden biri olan Manisa’nın 17 ilçesindeki insanların oylumlu benzeri bölümünün üzüm ve zeytin başta kalkmak üzere tarım üretimiyle geçindiğine işaret eden Demiray, ekincilik alanında yaşanan sorunlara ilgilendiren de geniş çerçeveli çözüm projeleri olduğunu vurguladı. Demiray, “Cumhurbaşkanımız güzeşte sene üzüm taban fiyatında çiftçiyi kıvançlı fail ayrımsız nicelik açıkladı. Zeytin üreticileri bu yıl gür rekolte elde etti ve hem mahsulden hem da fiyatlardan memnun. Ancak Manisa’de istihsal kalemlerinin çeşitlenmesi ve alelhusus uzak, kırsal ilçelerin kalkınması üzere almaşık projelerin devreye konması gerekiyor. Esasen üretimdeki maliyet artışlarını kötü düşürmemiz gerekiyor. Bu konuda üstelik değme ant üreticilerimizle birlikte olacak ve onlarla gelişigüzel sorunlarına hal arayacağız” ifadelerini kullandı.

Sanayi kenti olan Manisa’daki birleştirme endüstri bölgelerinde 100 bine andıran kişiye istihdam sağlandığına belen fail ve bu konudaki başarı çıtasının daha birlikte yükseğe çıkması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Kübra Mütedeyyin Demiray, “Manisa halen Türkiye’nin en şişman 7. ihracatçı kenti. Serencam bir iki yılda ihracat rakamlarımızda ayrımsız yavaşlama hassaten pespaye de olsa benzeri göçük söz konusu. Bu durumu aceleci bir şekilde bilakis çevirmeliyiz. Mühim perese ve altyapı avantajımızı elan ferah kullanarak, antrparantez kırsal ilçelerimizde üstelik uran anlamında gösterişli yatırımların önünü açarak bu alanda henüz gelecek gitmeyi hedeflemeliyiz” diyerek konuştu.

Kübra Mütedeyyin Demiray kimdir?

1982 yılında doğdu. Manisa’da tamamladığı önce ve ılımlı öğrenimin peşi sıra erdemli öğrenime 2000 yılında Ege Üniversitesi Tababet Fakültesi’nde başladı. Bu süreçte Chicago İllonois Üniversitesi’nde ulusal çalışmalara katıldı. Üniversite 3. sınıfta geçiş yaptığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tababet Fakültesi’nden 2006 yılında çıkışlı oldu. Türkiye’nin muhtelif illerindeki doktorluk görevinin peşi sıra 2019’bile Manisa Izzet Bayar Üniversitesi Tababet Fakültesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlığı unvanı aldı. Pandemi sürecinde Bitlis Biçim ve Tatvan Fehamet Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Pandemi Koordinatörü kendisine çalıştı. Bitlis Ermiş Üniversitesi Esenlik Hizmetleri Iz Yüksekokulunda Duyum Yitimi Programı ve Buğulanmış Bakım Programı eğitimi verdi. Bitlis Büyüklük Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevini yürütürken, 2021 yılında Bitlis İl Afiyet Müdürü yerine görevlendirildi. 14 Mayıs 2023 Mebusluk Umumi Seçimleri’nde aday adayı gelmek amacıyla 14 Mart 2023 tarihinde Bitlis’teki görevinden ayrıldı. Doktorculuk görevi sürecinde Dünya Afiyet Örgütü (WHO) &S. Arabistan Keyif Bakanlığı – Multicenter Mers-CoV İCS Eğitimciliği yaptı. Halen MCBÜ’da bildirişim alanında faziletkâr lisans çalışmaları bitmeme etmektedir. 2011’den bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını babası Dr. Üzeyir Mütedeyyin’ın yaptığı Müslüman Şirketler Grubu bünyesindeki Manisa Grandmedical Hastanesi’nde Yönetim Kurulu Üyesi yerine fariza yapmaktadır. Millî ve arsıulusal dergilerde çok sayıda makalesi ve hakemliği bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen evli ve 1 yavru annesi Demiray, Adım ve YING üyesidir.. – MANİSA

Share: