Eskişehir domestik haberleri: Halkevleri Heyetinden Eskişehir Büyükşehir Belediye Reisi Büyükerşen’e Ülfet

Eskişehir Büyükşehir Belediye Reisi Yılmayan Büyükerşen’i konuşma eden Halkevleri heyeti, Büyükşehir Belediyesi ve İş Bankası işbirliği ile yapılacak olan Halkevi Binası Projesi’ni haddinden fazla beğendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmayan Büyükerşen’e letafet ziyaretleri sürüyor. Halkevleri Genel Sekreteri Mustafa Eberliköse, Örgüt Sekreteri Kutay Meriç, Eskişehir Halkevi yöneticileri Kaynak Polat Arpacı, Cevat Aydemir ve Şahap Arpacı, Başbuğ Büyükerşen’i makamında musahabe etti. Büyükerşen, ziyarette Cumhuriyet döneminin ilk açılan Halkevlerinden biri olan Çukurçarşı bölgesindeki Eskişehir Halkevi Binası üzere hazırlanan projeden bahsetti.

“BÖYLESİ BİR MİRASI, ESKİ KİMLİĞİNE AKILLICA VE HATIRLATIR ŞEKİLDE ATI NESİLLERE AKTARMAYI HADDINDEN FAZLA ÖNEMSİYORUM”

Projenin önemine aksan eden Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi ve İş Bankası birlikteliği ile Cumhuriyet Altını döneminin arz balaban hars ve eğitim kurumlarından olan Halkevi Binasının, 1950 yılında satılıp yok edilmeden geçmiş projeleri ile baştan yapılarak, şehrin hafızasına esasen kazandırılacağını belirtti. Büyükerşen, “Böylesi tıpkı mirası, sakat kimliğine akillica ve hatırlatır şekilde gelecek nesillere aktarmayı çok önemsiyorum” dedi.

“SAYIN BAŞKANIMIZA BÖYLESİ BİR MİRASA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN HADDINDEN FAZLA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Halkevleri heyeti dahi Başbuğ Büyükerşen’e hazırlanan proje nedeniyle teşekkürname ederek, “Halkevi Binasının kök kimliği ile gene Eskişehir’e kazandırılacak olması haddinden fazla kıymetli. Sayın Başkanımıza böylesi bire bir mirasa ehil çıktığı üzere çokça teşekkür ederiz. Haddinden Fazla evire çevire çokça altın tıpkı proje” dedi.

Halkevleri heyeti henüz sonraları yaptıkları çalışmaları anlatırken, konuşma günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Share: