Şırnak’ta yıldırı mağduru 77 karı, tapularına kavuştu

Şırnak’ta 1992’da terör saldırılarında evleri uymazlık gören aileler amacıyla Toplu Hane İdaresi (TOKİ) aracılığıyla 2007’birlikte yapılan ve doğruluk sahiplerine tasdik edilen konutların tapuları verildi.

Şırnak Üniversitesi 15 Orak Ayı Kurultay Suret Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Osman Âlim, 1992’bile terör saldırılarında mağdur olan ve 2007’da TOKİ eliyle Vakıfkent Mahallesinde yapımı tamamlanıp doğrulama edilen konutların bugüne büyüklüğünde tapularının gecikmesinin aynı eksiklik olduğunu söyledi.

Devletin sırtında kronikleşen sorunları en geç 1 yıl içerisinde çözeceklerini dile getiren Ilbay Bilim Adamı, “Vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderildi. Tığ da tapu ile ilişkin sorunu çözerek vatandaşlarımıza tasdik ettik. Tapuların leziz olmasını diliyorum” dedi.

AFAD İl Müdürü Yenmiş İşlek birlikte, 1992’bile Şırnaklı vatandaşların terör saldırılarında evlerinin yıkıldığını ve terörün vatandaşın malına, canına kastettiğini belirtti.

İşlek, “İlimizde yıldırı temizlendiği kabilinden vatandaşlarımıza da barınmalarını tedarik etmek için kıran konutları nesir edildi. Konutlar ivedi yapılma nedeniyle, düz yazı edilmeden geçmiş yapılması müstelzim işlemler yapılmadığı için 2007 yılında konfirmasyon edilen konutlarımızın tapu senetleri elan teyit edilmemişti. Zaman vatandaşlarımız tapularını konfirmasyon aldı ve teessürat sona erdi.” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra 77 adalet sahibine tapu belgeleri teslim edildi.

Törene, Belediye Reisi Mehmet Yarka, İl Kurnaz Komutanı Miralay Kasıt Bozkurt ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman katıldı.

Share: