Yer, Kentçilik ve İklim Değişikliği Bakanı Hava, Kastamonu’daki kura çekimine video konferansla katıldı Açıklaması

Belde, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Tasavvur Gurur, “Henüz benzeri yıl üstelik dolmadan 220 gün kabil çok gücük bir sürede Bozkurt ilçemizde 2 üretimevi ile 52 gelişim yeri, Abana ilçemizde ise 40 gelişim layık olmak amacıyla toplamda 2 üretimlik, 92 hisse senedi yerimizi tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Kurum, geçen sene Kastamonu’bile meydana mevrut baskın felaketinde mağduriyet yaşayanlar amacıyla Bozkurt ve Abana ilçelerinde ayrı ayrı planlı ad çekme çekilişi törenlerine, video konferans yöntemiyle katıldı.

Abana ve Bozkurt’ta meydana gelen selde dükkanların, gelişim yerlerinin ve uran alanlarının şişman kötülük gördüğünü anımsatan Çekicilik, adi sanayi inşaatları ile altyapı ve belde düzenlemesi projelerini 1 Ekim 2021’da başlattıklarını belirtti.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü yoluyla, saha tesliminin önceki anından itibaren balaban ve coşkun tıpkı say yürüttüklerini anlatan Gurur, şöyle bitmeme etti:

“Elan tıpkısı sene bile dolmadan 220 ahit kabil haddinden fazla gücük tıpkı sürede Bozkurt ilçemizde 2 fabrika ile 52 iş yeri, Abana ilçemizde ise 40 aksiyon uygun olmak için bütün 2 fabrika, 92 hisse senedi yerimizi tamamladık. Şimdi koridor bu sanayi sitelerimizin kura çekiminde ve tesliminde. Konutlarımızı de kadem kadem teslim edeceğiz. Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın’dahi afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık verecek nitelikte mıhlı ve emniyetli 1196 konutumuzun ve köy evlerimizin inşası artık tamamlanıyor.”

Kastamonu ve bölgesindeki gelişmeleri haddinden fazla yakından strateji ettiklerini bile belirten Çalım, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, daima sizlerin yanında olacağız. Endüstri sitemizin, hareket yerlerimizin Bozkurt’a, Abana’ya, Kastamonu’ya, hak sahibi esnaf kardeşlerimize ve ailelerine fazlalaşan kazançlar sağlamasını dilek ediyorum.” dedi.



Share: