İl bitirmiş komutanı Amedspor’a yönelik sözleri sebebiyle tepki toplamıştı! Özür arzu etmek zorunda kaldı

Amedspor’un Afyonspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi Afyonkarahisar İl Açıkgöz Komutanı Yılmaz Kırgel, Afyonspor takımını görüşme etti. Burada yaptığı izahat reaksiyon çeken Kırgel, sözlerinin falsolu anlamalara sebebiyet vermesinden hava çeki duyduğunu belirtti.

“GERİ KALANI BİZE BIRAKIN”

Afyonspor takımını müzakere fail Yılmaz Kırgel burada yaptığı açıklamada, “Gönlümüz sizlerle. Sizin işiniz futbol ibnelik etmek. Siz birlikte onu yoz evire çevire yapıyorsunuz. Anlayışsız kalanı bize bırakın. Tezyifkâr Afyon’un sizin kazanmanıza ihtiyacı var. Alelhusus hele Mersin’üstelik yaşadığımız o yıldırı eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: Şöyle tıpkı 5-0 eze eze yenerseniz, buradan onları göndeririz.” ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ İÇİN DEFO DİLEDİ

Sözleri aksülamel çekici Afyonkarahisar İl Uyanık Komutanı, elan bilahare tıpkı mukayyet izah yaparak bozukluk diledi.

Yılmaz Kırgel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Maksadım sporcularımıza devletimizin kül düzenlilik unsurlarının maçın ruhuna yakışır şekilde gerçekleşmesi ve sonuçlanması amacıyla görevi başında olduğunu anlatmaktan, sporun ruhuna yakışmayacak seçkin olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri gerektiğini tabir etmekten ve maçla ilgilendiren motivasyonlarını müzayede gayretinden ibarettir. Ayrımsız futbol karşılaşması üzerine öz aramızda yaptığımız sohbetin bu noktaya çekilmesinden ve maksadımı aştığını anladığım sözlerimin yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden kontekst duyduğum üzüntüyü rapor mesabe, müsabakanın sporun ruhuna akıllıca centilmenlik içerisinde geçmesini dilerim.” dedi.

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN DUYURMA

Diyarbakır Barosu ise söz konusu izahat zımnında Yılmayan Kırgel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Amedspor Kulübüne müteveccih yavuklu saldırıya ilişkin halkın sosyal tabaka, ırk, din, ihata veya mıntıka itibarıyla değişik özelliklere ehil benzeri kesimini, ayrıksı tıpkısı kesim aleyhine amaç ve düşmanlığa hüveyda tahrik etme ve bu nedenle amme güvenliği açısından çıplak ve andıran tıpkı tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan erkek karşı TCK’nın 216. Maddesi kapsamında cürüm duyurusunda bulunulmuştur.” ifadelerine vadi verildi.



Share: