TRAKYA’ÜSTELIK BILE BULGARİSTAN’DAKİ GENEL SEÇİMLER İÇİN SANDIK BAŞINA GİDİLDİ

BULGARİSTAN”da yapılan erken genel seçimde, Türkiye’da canlı soydaşlar sandık başına gidip oy kullandı.

Bulgaristan’üstelik alınan er seçim intihap kararının ardından zaman yapılan seçimlerde Türkiye’birlikte faal çifte vatandaşlar dahi görüş kullandı. Trakya’üstelik, seçimler amacıyla Tekirdağ’birlikte 18, Kırklareli’dahi 7, Edirne’üstelik 3 kalkmak amacıyla toplanmış 28 sandık kuruldu. Soydaşlar, saat 07.00’den itibaren kasa başına giderken, seçime bent gösterdikleri görüldü.

‘ARTIK İSTİKRARIN OLUŞMASINI İSTİYORUZ’

Edirne’de görüş kullanma işlemi merkezde Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu ile 75’inci Yıl İlkokulu’nda ve Keşan ilçesinde gerçekleştirildi. Kentte kıpırdak tekme vatandaşlar ve Bulgar vatandaşları sabah erken saatlerden itibaren sandıkların yolunu tuttu. Trakya Balkan Türkleri Hars ve Tesanüt Derneği Başkanı Cevat Sıra, Bulgaristan’dahi daha çok istikrar oluşması gerektiğini belirterek, “Serencam 1.5 sene içerisinde Bulgaristan’da 4 seçme gerçekleştirildi. Zaman birlikte 4’üncüsünü yapıyoruz. Vatandaşımız ‘çıktı sıkıldık’ seçimlerden diyebilir ama esasen de hareketli şekilde Edirne’deki seçmenimiz sandıklara gelmekte. Biz Bulgaristan Türkleri yerine, özellikle Türkiye’dahi faal soydaşlarımız yerine şunu söyleyebiliriz, vatandaşlarımızın sandığa gitmekten sıkılma sebebi istikrarın olmaması. Bu buut vatandaşı etkiliyor. Tığ cemiyet namına Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ongun ilişkilerin gelişmesi yönünde çabalama gider ediyoruz. Bu çabanın olması için bile stabil bir yönetimin olması bizim arzumuz, gönlümüzden sabık bu. Cümle oyunu istediği partiye veya kişiye atabilir fakat artık istikrar olsun ve seçimler alışılagelen takviminde olsun” dedi.

‘VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK’

Edirne’da görüş kullanan çifte vatandaş Erhan Yurtsever, “Yurttaşlık görevimizi namına getirdik. İnşallah hem desteklediğimiz öğür kalburüstü olur hem dahi Bulgaristan istikrara kavuşur. O nedenle görevimizi yaptık ve sonuçları bekleyeceğiz” diye konuştu.

Oyunu kullanan Hikmet Çavuşoğlu da, seçimlerin Bulgaristan üzere güzel olmasını diledi. Çavuşoğlu, “Tümce gibi ben dahi buraya oyumu kullanmaya geldim. İnşallah bu posta Bulgaristan için istikrarlı tıpkı seçim peki, inşallah komşumuza balans sağlık. İnşallah adamakıllı olur” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ’BILE DA REY ISTIMAL İŞLEMİ BAŞLADI

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 50’nci Yıl Ortaokulu’nda kurulan sandıkta sabahın er saatlerinde görüş kullanma işlemi başladı. Okula oy kullanmaya gelen Bulgaristan göçmeni vatandaşlar oylarını kullandıktan sonradan evlerine döndü. Oy kullanan vatandaşlardan Sakıncasız Yılmaz, “Evet bu el kazanacağız. Daha çok saylav kazanmayı düşünüyoruz. Niyetimiz bu. Birçok öğün ertelerlerse ertelesinler, sonuçta tığ alacağımız oyları almaya geldik. Bunun üzere da sabah ercecik oyumuzu kullanmaya geldik” diye konuştu.

‘VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YAPTIK’

Erman Çelik isimli vatandaş ise yurttaşlık görevini yaptıklarını belirtti. Polat, “Bulgaristan’birlikte yasama kurulu seçimlerinde fikir kullandık. Sevdiğimiz partiye verdik, oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık” şeklinde konuştu.

ELEKTRONİK REY KULLANMA

Tekirdağ’ın Dertli ilçesinde ise Havuzlar Ortaokulu’nda kurulan sandıklarda tekme vatandaşlar, saat 07.00’den itibaren oylarını kullanmaya başladı. Elektronik fikir kullanma sisteminin üstelik kullandığı okulda yoğunluk oluştu. Listelerde isimleri olmayanlar ise okullardaki vazifeli yazıcılar tarafından bildirge doldurup oylarını kullandı.

Share: