Sarıeroğlu: “Aralık’tan itibaren denk artışlarında adi baş aşağı seviyelerine ulaşacağımıza inanıyoruz”

YANLIŞSIZ Parti Umumi Komutan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “İnşallah ara ayından itibaren dahi kıymet artışlarıyla ilgili yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak fiyat artışlarında bile istediğimiz bayağı iniş seviyelerine ulaşacağımıza samimi inanıyoruz.” dedi.

Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, YANLIŞSIZ Parti’den bazı MKYK üyeleri, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Niğde ve Osmaniye milletvekillerinin katılımıyla AK Fırka Adana İl Başkanlığınca aynı otelde planlı “2023’e Akıllıcasına Site Buluşmaları” programında, vatandaşların Doğum Kandili’ni kutladı.

Yaz dönemini çok artımlı şekilde bilcümle Türkiye’dahi geçirdiklerini, Adana’de dahi yekpare kurum üyeleriyle girişim atmadık vadi bırakmadıklarını ifade fail Sarıeroğlu, icraat sonrasında sahada belirlenen hususlarla ait raporları umumi merkeze ilettiklerini anlattı.

Sarıeroğlu, “2023’e Makul Site Buluşmaları” kapsamında 40’a yakın ili tamamladıklarını ve haddinden fazla verimli buluşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. 6’lı masayı eleştiren Sarıeroğlu, “Elan adayları da belli olmak olmamışken bizler yaz dönemi çalışmalarında vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri doğrultusunda kat haritalarımızı çok tehlikeli bire bir faaliyet, aş damı çalışması yaparak umumi merkezde birlikte oluşturuyoruz. Biliyorsunuz haddinden fazla yakın bire bir zamanda 28 Ekim’birlikte partimizin 2023’e giden yolda ve seçimler doğrultusunda vizyonunu ortaya koyacak Ankara Spor Salonu’nda Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamalarıyla aynı derinti hazırlığını birlikte gerçekleştiriyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Pandemi döneminde Türkiye’nin sair ülkelerden ayrımlı adına tamlık vatandaşların hayatına dokunacak çalışmaları gerçekleştirdiğini vurgulayan Sarıeroğlu, başta minimum ücretten tekaüt maaşlarına büyüklüğünde, çalışanların sahn standartlarını yükseltmekten, çiftçilere, emekçilere gelişigüzel kesime raci çalışmalarını çokça hızlı biçimde hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Bu dönemde yaşanan gâh sıkıntıların olduğuna değinen Sarıeroğlu, “Bunların tamamının çözümünü Sayın Cumhurbaşkanı’mız de önce kadro toplantımızda söyledi, çözümü siyasal parti kendisine DÜRÜST Öğür aracılığıyla hayata geçirilecektir. İttifak olarak de Halk İttifakı yoluyla inşallah vatandaşlarımızın ihtiyaçları, talepleri, beklentileri bizler eliyle giderilecektir ve adına getirilecektir.” ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomi modeli

Sarıeroğlu, bu dönemde Türkiye ekonomi modelini uygulamaya koyduklarını aktardı.

Üretimi, yatırımı, istihdamı, ihracatı önceleyen bir göz açısıyla birlik dünyaya eş olacağına inandıkları sonuçları aldıklarını tamlayan Sarıeroğlu, şöyle bitmeme etti:

“Şu anda 31 milyonu sabık benzeri istihdam rakamına başarmış durumdayız. 250 bilyon doları aşan tıpkısı dış satım seviyesine kazanmış durumdayız. Aldığımız yatırım miktarı 240 milyar doları aşmış durumda. İnşallah ara ayından itibaren da denk artışlarıyla alakadar yapmış olduğumuz bu hamlelerin, ortaya koymuş olduğumuz adımların, politikaların sonuçlarını alarak kıymet artışlarında de istediğimiz adi baş aşağı seviyelerine ulaşacağımıza içtenlikle inanıyoruz.”

Meclise torba yasa gelecek

TBMM tatildeyken yaptıkları çalışmalarla vatandaşların kendilerinden beklentilerini çok ferah şekilde anladıklarını, bunlarla ilişik atacakları adımları, çalışmaları planladıklarını nâkil Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu dakika Meclisimizde özellikle tutum konuları girmek üzere Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıklamış olduğu müjdelerle dayalı ve yeni çalışmaları içeren aynı husye yasamız inşallah görüşülmeye başlanacak, Meclisimize sevk edilecek. Gayrı taraftan bütçe görüşmelerinin arkası sıra çalışanlarımızın, emekçilerimizin teferruatlı süredir bizlerden beklemiş oldukları EYT başta olmak için, kontratlı personellere kol konusu özellikle almak üzere, eğreti işçilerimizin iş koşullarını yeniden düzenleyeceğimiz çalışmalar özellikle tevessül etmek için bunlarla ilişik bile adımlarımızı atıyoruz.”

“Diri, iri Türkiye idealinde yürümeye devam edeceğiz”

Sarıeroğlu, Türkiye’birlikte AK Parti iktidarı döneminde toplumsal azamet ilkesinin tamlık vatandaşların çokça hayatiyetli şekilde hissetmesini sağlayıcı adımlar attığını tabir etti. İktidara geldiklerinde 4 başlıkta olan içtimai yardım uygulamalarının bugün 49 başlıkla ve eş odaklı adına kamu vatandaşlara ulaştığını vurgulayan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

“İlk başta 15 bilyon teklik benzeri paket açıklamıştı Sayın Cumhurbaşkanı’mız. Serencam kabine toplantısında dahi gene 25 milyar lira tıpkısı mülhak yapılarak 40 bilyon liraya vasıl, çocukların sayısıyla, icar ya da familya sahipliği durumuyla angajmanlı olarak gine değişen oranlarda vatandaşlarımıza ulaşacak ayrımsız toplumsal yardım uygulamasını de inşallah bu dönemde haddinden fazla zihayat şekilde uygulayacağız. Değme kesime yapışık çalışmalarımızı diri şekilde yapıp Türkiye’nin iddialı ilerleyişini bitmeme ettireceğiz. Biliyorsunuz 2023’te Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyoruz. Tığ buna Türkiye yüzyılı diyoruz. Türkiye yüzyılında inşallah 84 milyon vatandaşımızın erinç ve zenginlik içerisinde sağlık seviyelerinde istediğimiz artışları sağlayarak, diri ve şişman Türkiye idealinde yürümeye devam edeceğiz.”

Adana’ya gastronomi enstitüsü kurulacak

Sarıeroğlu, bu yıl 6. sefer birleştirme edilen Uluslararası Adana Haz Festivali’nin bugün başladığını anımsattı. Adana amacıyla gastronominin haddinden fazla nadir olduğuna meni fail Sarıeroğlu, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bilimi Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer haddinden fazla gelişmemiş tıpkı süre önce gastronomi enstitüleri kuracaklarını rapor etmişlerdi. Bölgemizde Hatay, Nevşehir, Gaziantep vardı. İki kıta enstitü İstanbul’bile, iki enstitü İzmir’dahi olacaktı. Tokat, Bursa vardı. Toplanmış 10 enstitü kurulacaktı. Zaman amade gastronomi ile ilişkin adi şölen havasında geçecek ayrımsız curcuna başlangıcındayken ben şehrimize bir müjde bile yöneltmek istiyorum. Bu 10 şehre, 10 enstitüye Adana üstelik eklendi. Şehrimizde da yine bir gastronomi enstitüsü kurulacağını ikna etmek istiyorum. Burada huzurlarınızda Milli Terbiye Bakanı’mız Sayın Mahmut Özer’e üstelik istekle teşekkürname girmek istiyorum.”

Adana Limanı çalışmaları sürüyor

Sarıeroğlu, Adana ve Mersin Ağacı CHP milletvekilleri arasında geri hizmet limanı konusunda kendilerinin tek istek etmedikleri tartışmalar yaşandığını hatırlattı.

Bunun erk yoluyla projelendirilen ve hayata geçirilen benzeri proje olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, Mersin ve Adana ortada temas çekişme, rekabet oluşturacak akıllıca sıfır ifadelerden tutku duyduklarını, bölgeye Çukurova yerine baktıklarını vurguladı.

Sazak’birlikte yapılan yatırımın devam ettiğine, Adana’üstelik bakir benzeri yatırımın yapıldığına dikkati calip Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

“Adana Limanı’mızın şu zaman ÇED aşamaları eksiksiz durumda. Iblağ ve Enfrastrüktür Bakanlığı de bir açıklama yaptı. Envestisman, Altyapılar Umumi Müdürlüğü vasıtasıyla ‘hem Sazak’deki yatırımın devam edeceği, Adana’daki yatırımın ayrı ve balaban tıpkı yatırım’ olduğunu ifade ettiler. Bizim inşallah bu yapacağımız liman yatırımının, Türkiye yüzyılına, ülkemize, Adana’nın vereceği katkıyı çokça arttıracağına yürekten inandığımızı inandırmak istiyorum. Liman alanı şu anda 1 milyon 800 bin metrekarelik tıpkısı kayran adına planlanıyor. Projemiz hem lojistik görevi görecek hem eriştirme hatları arasında cümle aynı uzaklık dideban olduğu amacıyla haddinden fazla dahi kıymetli ayrımsız işlev görecek. Bu anlamda bizim hoppadak geri hizmet değil, denge, konteyner yükü, bozulabilir besin gibi alanlarda da nakliyat yapılabilecek haddinden fazla elan geniş ayrımsız alanda hizmet verecek, Adana’mız açısından çokça kıymetli benzeri envestisman olacak.”

Share: