Yetişek Ayrımsız-Sen, kontratlı ve ücretli öğretmenlik istihdamına alın

Terbiye-Tıpkı-Sen Bursa 1 Nolu Bölüm Başkanı Ramazan Acar, kontratlı ve ücretli öğretmenlik kabilinden istihdam biçimlerine karşı olduklarını söyledi.

Yetişek-Ayrımsız-Sen Bursa 1 Nolu Yazıhane, yeni dönemin ilk memleket meclis toplantısını gerçekleştirdi. Tıpkısı yerde durmak üzere üstelik çokça çarçabuk koşmaya sadık olduklarını ifade fail EBS Bursa 1 No’lu Idarehane Başkanı Ramazan Acara, “Bulunan ile yetinmeyip zirveden eskimemiş ufuklara yelkenli açmaya bitmeme edeceğiz. Yıldırma dili değil, eleştiri ve öneri dili kullanan bir yarar yapıyoruz. Ülke ve toplum yararına olan seçme konuda elini taşın altına koymaya hazırız. Eskimemiş dört almanak refakat dönemimizde yalnız sesimizi değil, sözümüzü dahi yükseltmeye devam edeceğiz. Eğitimin verimliliğinin ve niteliğinin, eğitim bilimi çalışanlarının türe ettiği değeri görmesi, insan hakları boyutuyla üstelik emeklerinin karşılığının verilmesiyle mümkündür. Öğretmenin başarısını artıracak unsurlar, bayındır iş ortamına, mesleği alımlı arkaç getirecek hak ve imkanlara bağlıdır. Bu sebeple, eğitimcilerin maddesel avantaj ve imkanları artırılmalı, meslek kanunu öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak aynı içeriğe kavuşturulmalıdır. Sendika adına, bunun gerçekleşmesi üzere çalışıyor, savaşım veriyoruz” dedi.

Hak, faaliyet, özgürlük mücadelesi veren bire bir sendika olduklarını vurgulayan Komutan Acara, “30 yıldır süren mücadelemizle beniz binlerin sesi, çözümlerin adresi olduk. Harcadığımız çaba, verdiğimiz mücadeleyle angaryaya sonuç verilerek nöbete ecir ödenmesini, imtihan ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasını, kariyer basamaklarının baştan hayata geçirilmesini, 3600 ek göstergenin çıkmasını, birçok eksiğine karşın muallimlik mesleğini düzenleyen bağımsız milletvekili benzeri kanun beklentisini istikbal yönünde olumlu benzeri aşama olan Öğretmenlik Patika Kanunu’nun hayata geçirilmesini sağladık. Ülkemizin zaman ulaştığı demokratik bir nice kazanımda, eskimemiş hakların kazanılmasında, yasakların kaldırılmasında, özgürlük alanlarının genişletilmesinde organize mücadelemizin payı büyüktür” şeklinde konuştu.

Uzun süredir eğitim çalışanlarının gündemini çalışır fail Öğretmenlik Iz Kanunu’na birlikte değinen Komutan Acara, kariyer basamaklarının baştan hayata geçirilmesi, bilirkişi ve başöğretmenlere ecir ve arttırma adım artışı getirilmesi, namzetlik sürecindeki mukayyet sınavın kaldırılması, öğretmenlere 3600 munzam işaret verilmesi üzere muhteşem can hakları ihtiva eden kanunun içeriğinin zenginleştirilmesi için çalıştıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kanun, mevcut haliyle öğretmenlerimizin beklentilerini ve şişman inikat masasına taşıdığımız talepleri karşılamamaktadır. Iz kanununun yerine yakışır şekilde tıpkı içeriğe kavuşturulması için mücadelemiz devam edecek. Sendika olarak, kontratlı ve ücretli muallimlik kadar istihdam biçimlerine karşıyız. Bu kök uygulamalara akıbet verilerek atamalar kadrolu yapılmalıdır. İstihdamda etki çekilen bölgeler başta gelmek için mecburi hizmet kabil dayatmalar sona erdirilmeli, bahis konusu bölgelerde görev işleyen eğitimcilere arttırma teşvikler verilmeli; öğretmenleri motive ve motivasyon edecek, imkanlar, fırsatlar ve artırımlı haklarla ödüllendirecek aynı dizge hayata geçirilmelidir.”

Idrak muafiyetinin ayrıntılı zamandır gündemde tuttukları ayrımsız konu olduğunun altını çizen Başkan Acara, “Kamu çalışanlarına asgari ecir miktarı idrak muafiyeti gelmesi amme çalışanlarını bire bir nebze rahatlattı. Ancak, terbiye çalışanlarının rüşvet yükü matrah artırımları sebebiyle ikinci 6 mahiye zamdan yararlanma edemeyecek konumdadır. Onun için idrak dilimi evet yüzde 15 olarak sabitlensin yahut aylık dışı ekleme ödemeler emeklilikte sayılmadığı üzere vergi diliminden da sayılmasın önerimizde ısrarcıyız. Yeni dönemde bu talebimizin tam eşit bulması üzere mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Meslek bazlı bütçe çağrılarının kısmen üstelik olsa bedel bulduğunu hatırlatan Başbuğ Ramazan Acara, “Okulların öğrenci sayıları, nitelikleri gibi parametrelerden oluşan ayrımsız bütçe planlaması yapılabilir. Ekol müdürlerinin arz muhteşem meşguliyetlerinden olduğu, ekol yöneticilerinin bu konularda harcadığı enerjiyi, eğitim konularına odaklanarak harcamaları halinde yetişek talim niteliğinin artacağı bildik bire bir gerçektir. Bu yıl ilk kez anne eğitim bilimi okullarına da ödenek gönderildi. Saksı açısından olumlu benzeri adımdır. Ama yetersizdir. Talebimiz kısmen üstelik olsa değer bulmuştur, geliştirilip artırılmalıdır. Gelişigüzel öğrenciye okullarımızda öğle vakti yemeği verilebilir. Bunun benzer olduğunu ve bir nice kamusal avantaj taşıdığını biliyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Bundan sonraları, birleştirme yapının yapması müstelzim neyse onu yapacaklarını vurgulayan Enerjik, “Demincek düşünme, planlama, yenilenme, azim ve kararlılıkla faaliyet zamanıdır. Birleştirme yapının yapması müstelzim neyse onu yapacağız. Daha ilk sözü verilen taleplerimizin yasalaşmasının takipçisi olacağız, dirimlik vergisindeki adaletsiz uygulamanın giderilmesi, pahalılık farkı oluştuğu aydan itibaren ödenmesi, eğitimciye müteveccih sürat konusunun ayrımsız zaman önce çözüme kavuşturulması, çalışanlarımızın şahıs haklarını ve hürriyet alanlarını siper kanunlarında sendikal mücadelemizi sürdüreceğiz. Antrparantez güzeşte yıllarda cahillik, karı, yönetici, sarıklı ve yetişek çalışanlarına müteveccih hayata geçirdiğimiz projeleri ve proje ortaklıklarımızı sürdüreceğiz; zira bizim bu topluma ve bu toplumun geleceğine sahip çıkmak kabilinden bir borcumuz var. Sorunların çözümü için arak akıtacağız, haksızlığa uğrayanların yanı sıra olacağız” ifadelerini kullandı.

Programda esbak dönemde fariza almış ilçe başkanlarına teşekkürname edilerek plaket takdimi yapıldı. – BURSA

Share: