Nazilli için hazırlanan ‘deprem master planı’ hızlandırılıyor

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Açık Deniz Özcan müteahhit, mimar ve mühendislerle yaptığı toplantıda geçtiğimiz sene kaza genelinde çalışmalarına başlanan hareket master planının hızlandırıldığını duyurdu.

Nazilli Şehremini Kürşat Açık Deniz Özcan; Yer Bilimi Mühendisleri Odası Münevver İl Temsilcisi Hasan Cılız, İnşaat Mühendisleri Odası Nazilli Temsilcisi Mustafa Aklık, Nazilli Mimarlar Odası Temsilcisi Mustafa Özhan, Nazilli Müteahhitler Derneği Başkanı Remzi Erdemci, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Umumi Sekreteri Ilgım Oymak, müteahhit, mimar ve mühendisleri makamında ağırladı.

Göreve geldiği ilk günden bu yana beklenen ayrımsız sarsıntı üzere hazırlıkların sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Özcan, bugüne kadar kaymakamlık genelinde ücretsiz rezonanslı takdir yaptırıldığını, deprem kavuşum alanlarına ait proje hazırlandığını ve ünlü profesörlerin katıldığı seminerlerde vatandaşlara deprem çantası dağıtıldığını söyledi.

Öte yandan iş alanı ve park yeri yerine planlanan noktalarda devir enerjisi ve su kaynağı kâin keçe kent için hazırlık yapıldığını belirten Başbuğ Özcan, mecmu bunlara ister kalmadan şehrin genişleme alanın kuzeye kaydırılarak imar planlarında uymazlık yapılacağını anlatım etti.

Nazilli’nin önceliğinin kuvvetli zeminlere müesses dayanıklı yapılar olduğunu dile getiren Komutan Özcan, “10 hektarlık alanda daraç kalibrasyon yaptık. Şehrin muayyen noktalarının imara kapatılması ve yıpranmamış mamure bölgelerinin belirlenmesi üzere çalışmalarımızı yaparak bahis ile ilgili mevhibe desteği üzere başvurularımızı gerçekleştireceğiz. Ayrımsız acıların gine yaşanmaması üzere bütün birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Yekpare paydaşlarımız, 14 darülfünun ve 42 akademisyenimizle dinamik fay hatlarını ayn uğrunda bulundurarak şehrimizin ümran alanlarının yeniden düzenlenmesi için çalışıyoruz. Nazilli üzere önceliğimiz budur” dedi. – AYDIN

Share: