Bitlis’te öğrenciler ve öğretmenler vasıtasıyla depremzede aileler amacıyla hayır panayırı düzenlendi

Bitlis’te öğrenciler ve öğretmenler yoluyla depremzede aileler amacıyla müfit panayırı düzenlendi

BİTLİS Bitlis’in Tatvan ilçesine yerleşen depremzede aileler yararına minik öğrenciler yoluyla müfit panayırı düzenlendi.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler zımnında bir nice iklim depremzedeler amacıyla müzaheret ve desteklerini sürdürmeye bitmeme ediyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sarıkum İlk ve Ortaokulu idarecileri öncülüğünde 25 hoca, veliler ve 300 mektepli yoluyla ilçeye yerleşen depremzede aileler yararına yarayışlı panayırı düzenlendi. Meslek bahçesinde düzenlenen panayırda öğrenciler velileri ile birlikte evlerinde çörek, börek, kek, kurabiye üzere ürünler yaparken, öğretmenler ise ekol bahçesinde yoğurdukları çiğköfteyi satışa sundu. Yapılan ürünler, toplumsal dayanışmanın adamakıllı bire bir örneği namına halkın beğenisine sunulurken, öğrenciler ise evlerinde yaptıkları ürünleri planlı yararlı panayırında satarak depremzedelere bindi olmanın sevincini yaşadı.

“Yarayışlı panayırıyla depremzedelerin yaralarına çare oluşmak istedik”

300 mektepli, veliler ve okulda görev işleyen öğretmenler vasıtasıyla gelirinin kâffesi depremzedelere bağışlanacak aynı panayır düzenlediklerini dile getiren Sarıkum Ortaokul Müdürü Mehmet Doğru Kubay, “Eğitim ve öğretime 300 mektepli ve 25 öğretmen ile devam ediyoruz. Ülkemizde meydana mevrut sarsıntı felaketi tarif edildiği için yüzyılın felaketidir ve bizleri içten etkilemişti. Bizler dahi okulların açıldığı geçmiş günden beri mektepli ve sarıklı arkadaşlarımız ile bu derin üzüntüyü paylaşıyorduk. Ortaya benzeri düşün artık. Mektepli ve öğretmenlerin işbirliği ve velilerin birlikte katılımıyla benzeri müfit panayırını aranjman kararı aldık. Bu panayırda toplanan nukut, sarsıntı mağduru olup bile Tatvan’a yerleşen ailelere yardım edilmek amacıyla bağışlanacak. Umudumuz o kim bu faydalı panayırından sakil bir gelir elde ederek tıpkısı nebze dahi olsa depremzedelerin yaralarına derman olabilmek. Öğretmen arkadaşlarımız özellikle çokça iş verdiler. Birçok arkadaşımız gerek çiğköfte yoğurarak lüzum evden tıpkısı şeyler hazırlayarak destek oldu. Acılarının acımız olduğunun bilinmesine alelhusus konuşmak üzere böyle tıpkısı etkinlik yaptık. Domestik malı tadında yararlı panayırına çevirerek depremzedelerin yaralarına katılmak istedik. Şimdiden öğrencileri gocunmak psikolojisi ile değil birlikte bağlanak ve kardeşlik anlayışına alıştırmalıyız. Öğrencilerimizde depremdeki birliğe kilitlenmek istedik. Öğrencilerin çoğu rastgele şeyi kendileri yaparken, bazıları annelerine arkalama ederek mahiyet yoğurdular. Sonucunda ortaya ortak tıpkısı mahiyet artık. Bizde bu hamurdan gelen vatandaşlarımıza tattırarak maddi benzeri geliri elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Çorbada bizim bile tuzumuz olsun istedik”

Diyarbakırlı Toplumsal Bilgiler Öğretmeni Süleyman Cüret, yarayışlı panayırına çiğköfte yoğurarak destek olmaya çalıştığını dile getirerek, “6 Küçük Ay tarihinde bütün Türkiye’yi etkileyen tıpkısı yer sarsıntısı oldu. Bu depremde bir nice canımızı kaybettik. Tığ öğretmen, mektepli, veliler ve meslek idaresi hangi yapabiliriz ve elimizi taşın altına kuşkusuz koyabiliriz diye niteleyerek düşündük. Hakeza ayrımsız etkinlik yapalım dedik. Hem ayrıntılar tezyifkâr yaşta dayanışmayı öğrensin hem bile çorbada bizim birlikte tuzumu olsun istedik. Hep velilere ve ekol idaresine teşekkürname ediyorum. Ben birlikte tıpkısı Diyarbakırlı adına Diyarbakır usulü çiğköfte yaptım. Yörenin tadına akıllıca yaptım. Torunlar birlikte tatsın istedim. Çocuklardan birlikte yapmam üstüne 3-4 aydır dilek geliyordu. Bugüne çarkıfelek oldu. Hakeza adamakıllı benzeri günde hakeza bir etkinlik yapmış olduk” diye konuştu.

“Depremzedeler anlasın ki bizler de onların aynı kardeşiyiz”

Evleri yıkılan akranları için seslenen Sap Özkan ünlü öğrenci, “Burada yaptığımız yemekleri satıyoruz. Depremzedeler anlasın kim bizler dahi onların bir kardeşiyiz. Evleri yıkıldığı için bizde böyle müzaheret yapmaya çalışıyoruz. Tam ülkeye sesleniyorum, depremzedeler üzere daha çok arkalama yapılsın” diyerek konuştu.

“Satışlarımız haddinden fazla pir geçiyor”

Evde annesiyle gelişigüzel yaptığı ürünleri yararlı panayırında satışa sunan Süvedya Alparmak bile, “Buraya getirdiğimiz pastaları, çikolatalı kekleri, muhallebileri annemler yaptı, bizler üstelik arkalama ettik. Depremzedeler amacıyla çocuklara hem çok üzüldük hem dahi öğretmenimizin vesilesiyle biz bile gato ve börek yaptık. Satışlarımız çokça adamakıllı geçiyor, bire bir güruh paramız oldu” diyerek konuştu.

“Topladığımız paralarla gidermek, battaniye, ayakkabı ve ihtiyaç malzemeleri alacağız”

Yararlı panayırında topladıkları paralarla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını rapor eden Heves Budak ünlü öğrenci ise “Depremzedeler için yarayışlı panayırı düzenledik. İnşallah ulama sağlayabiliriz. Öğretmenlerimiz sayesinde bire bir güruh servet topladık. Depremzedeler amacıyla dünyalık topluyoruz. Topladığımız paralar ile yollamak, battaniye, pabuç ve ihtiyaç malzemeleri alacağız” dedi.

Share: