Son zaman haberi… Tümör tedavisinde “Gamma Knife” teknolojisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tanıtıldı

Ur tedavisinde “Gamma Knife” teknolojisi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tanıtıldı

ANKARA – Gazi Üniversitesi Tababet Fakültesi’nde beyin tümörlerinde ameliyatsız otama sağlayıcı eskimemiş “Gamma Knife” teknolojisi tanıtıldı.

Ankara Gazi Üniversitesi Tababet Fakültesi’nde bellek tümörleri ve birçok beyin hastalıklarında geçer not “Gamma Knife” otama cihazı restorasyon tanıtımı yapıldı. Mebde içindeki hastalıkları milimetrik olarak odaklanmış gamma ışınları ile otama fail Gamma Knife tedavi cihazı Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Talih vasıtasıyla tanıtıldı. İsmini gama ışınlarından ve İngilizcede bıçak anlamına mevrut “knife” kelimesinden düzlük cihazın tanıtımına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kader’ın birlikte Tıp Fakültesi tedrisat üyeleri ve mütehammil çok doktor katılım sağladı.

Burada tıpkısı müracaat işleyen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Baht, Gazi Hastanesi’nin, Bellek hastalıklarının tedavisinde Türkiye’birlikte önde gelen merkezlerden biri olmakla beraber Avrupa’birlikte birlikte arz çokça parasız tedavi fail merkezlerden biri haline geldiğini rapor etti. Yıldız, Gamma Knife cihazının çıban içerisindeki tümörler ve diğer hastalıklara yalınlık bellek ameliyatı yapmadan tedavi imkanı sağladığını belirterek, “Amme hastaneleri ortada Gazi Üniversitesi tıp fakültesinde Gamma Knife Cihazının yer ati seviyedeki cihazlarından biri olması çok mutluluk verici oldu. Ben burada otama görecek hastalara Allahtan şifa diliyorum, görklü olsun diyorum” dedi.

“Yeni cihazla tedavinin kapsamını genişletmiş olduk”

Gazi Üniversitesi Us ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Akademisyen Prof. Dr. Melik Emmez, 2005 yılından beri Gazi Üniversitesinde Türkiye’nin sunma kocaman radyocerrrahi merkezlerinden biri haline geldiğini vurgulayarak, “Bugün de şu an alanındaki arz gelişmiş cihazı yöneticilerimizin sebebiyle kurmuş ve tedavilere başlamış bulunuyoruz. Bu tedavi sebebiyle hasalarımızın kelle içindeki lezyonlarını cerrahi risklerden koruyarak tedavi altına ahiz şansımız var. Yeni cihazla tedavinin kapsamını genişletmiş olduk. Elan fazla hastaya bakım ayla gelir olduk” diye konuştu.

Share: